Misstap EBOH 1 tegen Schoonhoven

Na 2 zeges en een doordeweekse oefenzege van 4-2 op Unitas, ging EBOH vol vertrouwen de confrontatie met Schoonhoven aan. Het optimisme werd flink getemperd. Schoonhoven profiteerde optimaal van 3 zwakke momenten in de Dordtse defensie in de 1ste helft en ging comfortabel rusten met 0-3.

Dat had het ook te danken aan keeper Sjef van Vugt. Hij onderscheidde zich door formidabele reddingen op zeker lijkende doelpunten van Jesse Rensen (kopbal), Leroy Verkerk (knal) en Badder Amraoui (ouderwetse vrije trap). Trainer Hoessin el Jouhri moest weer experimenteren in het centrum van de defensie. Captain en leider van de defensie Cyrille Elschot scheurde in de wedstrijd tegen GOZ zijn kruisband af en gaat een herstelperiode van 9 maanden tegemoet.
Zijn stand in Emre Aynihan liep een hamstringblessure op, waardoor Badder Amraoui opgeroepen werd. Ook Regga Regales was nog niet 100% wedstrijdfit. De eerste kans was voor Riacrdo van Yperen, maar die schoot net naast. Vlak daarna stond de EBOH defensie verkeerd en kon Pieter Meijer met Donny van der Laars op het verkeerde been scoren.

Halverwege deel 1 werd het nog erger toen dezelfde Pieter Meijer een voorzet los liet en de verkeerd opgestelde Donny van der Laars zag hem in het doel zeilen. Tussendoor had EBOH volop mogelijkheden, maar Sjef bleek onpasseerbaar. Op slag van rust stond EBOH te slapen bij een ingooi (net als Oranje) en wandelde Rogier Peltenburg naar de goal om met een mooi stiffie Donny voor de 3de maal te passeren.

Na rust stond EBOH beter en gaf het met de uitblinkende Jordi Fok achterin weinig meer weg.
En het bleef positief op jacht naar een doelpunt, maar Ricardo van de Merwe, Jesse Rensen, Wesley Loos en Ricardo van Yperen konden het net niet vinden. Dat kon invaller Suayip Yaman wel vlak voor tijd. Hij krulde de bal fraai in de bovenhoek. De tijd was te kort om nog langszij te komen en toen de uitstekend leidende scheidsrechter Hooijer uit Monster afblies, stond er een teleurstellende 1-3 op het bord.

Hoessin el Jouhri had geen verwijten voor zijn spelers:” Ze hebben er alles aan gedaan en we speelden 1 van onze beste wedstrijden. Het gaat om momenten. Voor rust staan we 3x niet goed en te slapen en dat straft Schoonhoven goed af. Ook op het middenveld hadden we te weinig grip. Na rust stond alles beter en als we snel de 1-3 maken, moet ik het nog zien. We hadden toch wel 5 doelpunten kunnen maken vandaag” .Teammanager Joris Kardienaal had 15 kansen geteld voor EBOH.
Aan de bal en de ballenjongens heeft het niet gelegen. Klasse weer, die pupillen langs de lijn.
De bal was geschonken door Joop Smits. Bedankt Joop!

EBOH – Schoonhoven             1-3

‘6         Pieter Meijer                0-1
’20       Pieter Meijer                0-2
’42       Rogier Peltenburg       0-3
’87       Suayip Yaman             1-3

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Leroy Verkerk(Regga Regales), Badder Amraoui (Frank Teunissen),Jordi Fok, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Jesse Rensen, Ricardo van de Merwe, Patrick Welts, Wesley Ebbers, Wesley Loos (Suayip Yaman),