Met 4 – 4 verloren in spektakelstuk

Dramatischer kon een wedstrijd niet eindigen. EBOH stond een half uur voor tijd met 4-1 voor tegen Sparta en leek op een belangrijke 3 punter af te stevenen. Vijf en dertig minuten later moest het in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker incasseren. En tot overmaat van ramp was het nog een eigen doelpunt ook.

Regga Regales kopte de bal uit een voorzet langs zijn eigen doelman Donny van der Laars. Vertwijfeld grepen de mannen van Hoessin el Jouhri naar hun hoofd, waarna het lang stil bleef in de kleedkamer. “Zo zonde dit, een overwinning had ons een boost gegeven en dan gaan we met opgeheven hoofd de winterstop in. Tot de rode kaart van Jeffrey Manzanares hebben we goed gevoetbald. Daarna ging het mis, liepen we te veel naar achteren en konden het niet meer bijsloffen en Sparta is toch een goed voetballende ploeg. En dan hoop je dat we het nog over de streep kunnen trekken, maar dan maak je hemzelf, in de allerlaatste seconde, dat geloof je toch niet ”, aldus een zwaar teleurgestelde Hoessin.

Scheidsrechter Syed uit Rotterdam, die de uitstraling had van een arbiter uit het betaalde voetbal, vond na afloop dat EBOH het aan zichzelf te wijten had:” Ze gingen de ploeg omgooien en veel verdedigender spelen en dan roep je het op je zelf af. Bovendien had de trainer eerder die linksback (Jeffrey Manzanares) preventief moeten wisselen. Hij had al geel en stond tegen de snelste man van Sparta, de 22 jarige Ramy Salem “. Indirect gaf echter een beslissing van scheidsrechter Syed de doorslag in deze wedstrijd. Jeffrey Manzanares raakte in een duel met Salem geblesseerd door een knietje in de dij, maar ontving ook zijn 2de geel. “Er was sprake van het onderbreken van een veelbelovende aanval, dus trok ik geel en daarna rood”. De verontwaardiging bij EBOH was groot toen even later Regga Regales onderuit geschoffeld werd aan de zijlijn en het gele kartonnetje uitbleef.
“Hier vond ik dat er geen sprake was van een veelbelovende aanval”, aldus de scheidsrechter, niet wetende dat als Regga aan de bal is er altijd sprake is van het opzetten van een veelbelovende aanval!. Bovendien was de overtreding alleen al rijp voor geel. Feit was wel dat EBOH het laatste half uur met 10 man verder moest en dat uiteindelijk moest bezuren met de gelijkmaker vlak voor tijd.

De wedstrijd was mede door de hoeveelheid doelpunten een waar spektakelstuk.  In het begin waren er wisselende kansen met al in de 1ste minuut de kans voor Ricardo van Yperen die na een voorzet van Ricardo van de Merwe, vrij voor het doel van Leon Batenburg, de bal via de keeper over schoot.
Aan de andere kant kwam EBOH goed weg toen Robin Benningshof (oud IFC en DFC) na een voorzet van Martijn Leendertse over de bal maaide. Nadat Wesley Ebbers tevergeefs 2x in de korte hoek wilde afronden, kregen we een EBOH droomkwartiertje met geweldig voetbal en 3 mooie goals.
Suayip Yaman schoot de eerste van 20 meter binnen en doordat de bal licht van richting werd veranderd, was Leon Batenburg kansloos. De volgende kwam op naam van Wesley Ebbers, die nu wijs voor de verre hoek koos, schuin voor de doelman. Even later was het weer raak, toen Regga de bal aflegde op Suayip, die na een keer kappen de doelman opnieuw kansloos liet . “Sparta waar zijn we mee bezig?”, vroeg de boze Leon Batenburg zich hardop af. Vanuit het niets werd het toch weer
3-1. Jeffrey Manzanares kreeg zijn 1ste geel, voor u raadt het al: “het onderbreken van een veelbelovende aanval” en captain Jim van Oeveren liet zien over een perfecte trap te bezitten.

Na rust was er aanvankelijk niks aan de hand. Regga had tot 2x toe de 4-1 op zijn schoen, maar bij de eerste perfecte voorzet van Wesley Ebbers gaf hij hem verkeerd af, in plaats van zelf te schieten, en bij de 2de poging kreeg Leon Batenburg nog een vinger tegen de bal. Het werd toch 4-1 toen Ricardo van de Merwe met een mooie boog de bal in het net kopte na weer een uitstekende voorzet van Wesley Ebbers. Vervolgens ging het in ondertal toch nog mis. De 17 jarige Ibo Ozbilek tikte van dichtbij de 4-2 binnen en Jim van Oeveren had opnieuw een droog schot in huis en zorgde met 4-3 weer voor hoop in Spartaanse harten. Tussendoor had Wesley Ebbers de wedstrijd op slot kunnen gooien uit een pass van Ricardo van Yperen, maar hij schoot via de keeper over. Met verse krachten Badder Amraoui en Paul Reijnders, en Leroy Verkerk een linie terug, probeerde EBOH het naderende onheil af te wenden. Dat leek aanvankelijk te lukken toen een pegel van Jim van Oeveren onderkant lat het veld weer in stuiterde en dezelfde Jim een mooie kans over schoot. Maar de 5 minuten extra tijd van scheidsrechter Syed bleek er uiteindelijk 1 te veel te zijn, met de vervelende 4-4 tot gevolg, waardoor EBOH op de “nacompetitie degradatie plek 11” blijft staan.

Aan Hoessin el Jouhri en zijn assistenten de schone taak om de nare smaak met de kerstavond weg te werken en de ploeg op het trainingskamp in januari in Valencia voor te bereiden op de 2de seizoenshelft. Deze start 16 januari in Numansdorp tegen NSVV. Nog 23 minuten te gaan, EBOH met 10 man en een stand van 1-1.

EBOH – Sparta                                    4-4

’20       Suayip Yaman                         1-0
’25       Wesley Ebbers                         2-0
’33       Suayip Yaman                         3-0
’38       Jim van Oeveren                    3-1
’65       Ricardo van de Merwe         4-1
’69       Ibo Ozbilek                               4-2
’77       Jim van Oeveren                     4-3
‘90+5    Regga Regales (e.d.)           4-4

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Jordi Fok, ( Badder Amraoui), Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Jordi van Dyck (Paul Reijnders), Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Ricardo van de Merwe, Suayip Yaman (Wesley Loos), Wesley Ebbers, Regga Regales.

Meer foto’s van Ed Bulk (Sparta) op:

http://www.edbulk.nl/