Lekkere overwinning EBOH 1 op Ameide

Wie van te voren had voorspeld dat EBOH even over Ameide heen zou walsen, had er geen kijk op.
Door schorsingen van Remy Holster (1), Patrick Welts (4),Gijs Bregman (4) en blessures van Frank Teunissen en Johan Gerlach, werd een moeilijke middag voorspeld. De voorspellingen kwamen niet uit. De invallers deden het uitstekend, er werd lekker gevoetbald en dankzij de 4 goals van “Graziano” Mo Salman en een fraaie kopbal van Marc Oldenburger in de 1ste minuut werd Ameide met 5-2 naar huis gestuurd.
Het werd een heerlijke voetbalmiddag voor de rood zwarten. En deze begon al vanaf de aftrap. De eerste de beste aanval leverde een hoekschop op. Ricardo van Yperen legde hem op het hoofd van Marc Oldenburger die tegendraads doelman Ferry Wortelboer kansloos liet.  Bijna werd het zelfs
2-0, maar Sebastiaan Bekkers liet een mooie steekpass ven Wesley Ebbers van zijn voet glijden.~P1100302
De eerste de beste corner van Ameide was ook raak. Leroy Franken knalde de afvallende bal in de bovenhoek. Maar EBOH schrok hier niet van en ging verder met het doel van Ameide bestoken. Een blunder van doelman Ferry Wortelboer bracht EBOH opnieuw op voorsprong. Leroy Verkerk liet weer eens een goeie voorzet los. Ferry riep ja, maar vergiste zich in Mo Salman die de bal langs hem tikte in de goal. Nadat Jordi van Dyck een teen te kort kwam om een strakke vrije trap van Melvin Boer in te tikken, Wesley Ebbers alleen voor Wortelboer niet verder dan de benen van de keeper kwam en Nick Gemser nog een fraaie volley in huis had (knappe save Wortelboer), viel de beslissing in de 37ste minuut.  Jordi van Dyck kopte de bal uit een corner tegen de lat. Marc Oldenburger deed dit in de rebound ook via de handen van back Jorn Keppel, alvorens te scoren.
Maar scheidsrechter Heijdeman toonde geen medelijden voor Keppel. De bal zat er nog niet in, aldus de leidsman, dus penalty voor EBOH en rood voor Jorn Keppel.  Mo Salman stuurde Ferry Wortelboer naar de verkeerde hoek en met 3-1 voor tegen 10 man van Ameide was de wedstrijd gespeeld.
Na rust dacht EBOH er aanvankelijk te makkelijk over en was er in de beginfase niet te zien dat zij met een man meer speelde.  Na een minuut of 10 begon EBOH weer de ruimte te zoeken. Uit een pass van Leroy Verkerk speelde Mo Salman Sebastiaan Bekkers vrij op de rand 16. De 34 jarige routinier had de hoek voor het uitzoeken, maar mikte naast. De 4-1 kwam toch. Mo Salman ging na weer een pass van Leroy Verkerk op de solotoer en werd onderuit geschoffeld. Hij benutte de penalty wederom  foutloos zelf. Ook de 5-1 kwam uit een penalty. Scheidsrechter Heijdeman zat overal kort op en bestrafte de duw tegen Mo Salman met een 11 meter trap. Wie anders dan Mo Salman zelf stuurde Ferry Wortelboer opnieuw naar de verkeerde hoek.  De score liep niet verder op. Jordi van Dyck had opnieuw pech dat zijn snoeiharde kopbal van de doellijn werd gehaald en de snelle invaller Serhat Kavak schoot naast. Het slotakkoord was voor Ameide. Invaller Robbert Bakker strafte enig defensief geklungel af door van dichtbij de 5-2 eindstand op het bord te zetten.
Het kon de middag niet meer bederven, ook niet van een tevreden coach Marco ten Braak:
“Heerlijke wedstrijd, ik hoefde nauwelijks te coachen, prima scheidsrechter, die alles op 10 meter volgt. De 3 kaarten voor ons waren ook terecht. Lekker zonnetje, gunstige uitslagen, we kunnen weer een beetje naar boven kijken in plaats van naar onderen.  Het voordeel van schorsingen en blessures is dat anderen weer een kans krijgen en die hebben ze met beide handen aangegrepen. Voor mij mag het iedere week zo’n feest zijn”. En dat moet dan gaan gebeuren in het derby trio dat EBOH te wachten staat.  Met ZBC’97 uit, GSC/ODS thuis en Amstelwijck uit wacht EBOH cruciale weken.SONY DSCIn de derby’s gelden andere wetten. Als EBOH ze goed door komt, nestelt het zich in de subtop achter de ongenaakbare koploper Papendrecht. Misschien is Gijs Bregman er dan ook weer bij. Tegen de schorsing van Gijs  is EBOH in beroep gegaan . Vriend en vijand waren het er over eens dat geel op zijn plaats was geweest in plaats van direct rood in de wedstrijd tegen Herovina uit. En dan is 4 wedstrijden wel erg veel.

 

EBOH – Ameide                              5-2

‘1            Marc Oldenburger         1-0
‘7            Leroy Franken                  1-1
’18          Mo Salman                        2-1
’37          Mo Salman                        3-1
’64          Mo Salman                        4-1                                            Foto’s van Ad Holster en Helma Zock hier
’73          Mo Salman                        5-1
’86          Robbert Bakker               5-2