Verlies E.B.O.H. C1 door gebrek aan inzet

Ondanks het feit dat we redelijk aan de weg aan het timmeren waren, was het woensdagavond 23 oktober 2013 niet zo best. De wedstrijd GJS C1 – EBOH C1 stond op de planning. Natuurlijk is het niet ideaal als je op woensdagavond om 19.00 uur een uitwedstrijd moet gaan voetballen. Weinig vervoer, ouders moeten werken, files en nog even 35 kilometer rijden. Ook waren er blessures die we niet opgevangen kregen door belangen van andere teams.  Maar okay het is niet anders.

Afgelopen zaterdag waren we te gemakzuchtig tegen Pelikaan. Nu dus een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen. GJS heeft ook fysiek in huis, dus we waren aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren in de beginfase voor Eboh, maar als je niet scoort op een tegen een met de keeper, dan valt de goal vaak aan de andere zijde. Gedurende de gehele eerste helft ging het op en neer en werd er hard gewerkt. Er werd niet echt goed gevoetbald door EBOH. Teveel jongens van EBOH hadden hun dag niet en konden ook geen voldoende scoren. Met nog 4 minuten te spelen in de eerste helft, kwam GJS in de 16 van EBOH. Zij kregen dan ook alle gelegenheid te kappen te draaien een balletje over te spelen en te scoren. Dit alles zonder ingrijpen van 3 EBOH spelers die op ongeveer 50 centimeter van deze aanvaller af stonden. Een leuke eerste helft met helaas voor EBOH een 1 – 0 achterstand.

Rust 1 – 0.

In de tweede helft geen ander beeld. EBOH kwam sterk uit de kleedkamer en scoorde snel de 1 – 1 door een strafschop. Vlak daarna werd de 1 – 2 gescoord. Op zich prima voetbal. Maar helaas alleen maar door de as spelers. Normaal doen we dat niet, maar Maliki, Furkan, Jeromy en Thimo waren de spelers die er eigenlijk echt voor gingen. De overige spelers lieten te weinig zien. Al snel kwam GJS door hard werken, inzet en de juiste mentaliteit op 2 – 2. Hier verloren wij de wedstrijd op namelijk inzet en mentaliteit. Nadat er slecht werd gedekt en de voorzet er niet uitgehaald werd, werd in een kluts de 3 – 2 op het scorebord gezet. Na een domme handsbal werd het zelfs 4 – 2 door een handsbal. De uitslag is misschien wel vertekenend, maar de uitslag staat er wel.

Al met al een leuke sportieve wedstrijd, waar GJS op inzet en mentaliteit de 3 punten in huis hielden. De uitstekend fluitende (club)scheidsrechter verdiende dan ook terecht een compliment.