Applaus voor Bestuur en Commissies

“Nu heb ik een keer positief nieuws te melden en zijn er weinig!”  Zo begon voorzitter Hans Schoon aan  de Algemene Leden Vergadering  van EBOH, met inderdaad een geringe opkomst. In de fraai opgeknapte kantine waren de aanwezige leden niettemin vol lof over de prestaties van het bestuur en de commissies. Aan de doelstelling om de financiële huishouding weer op orde te helpen werd ruimschoots voldaan.

EBOH kon een forse winst bijschrijven over het boekjaar 2012-2013 en dat is wel eens anders geweest. In tijden van economische crisis een knappe prestatie, ook als je kijkt naar diverse clubs in de regio, die het financieel zwaar hebben.  Zo kwam een gerenommeerde club als Deetos onlangs met slecht financieel nieuws.

~P1100283

De vergadering begon met een minuut stilte voor leden die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Piet de Ruiter, cateraar, sponsor , trouw bezoeker en lid van de Business club werd maar 52 jaar. Koos van Dommelen, onze niet te evenaren keukenprins, werd 67 jaar. Joop Schnebeli, speler van EBOH 1 in de gouden jaren ’50 en trouw bezoeker en reünist werd 78 jaar. Erelid Wim Holster, op de nieuwjaarsreceptie nog gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap overleed op 83 jarige leeftijd. Cor Scheurwater, topper van EBOH op het hoogste niveau van Nederland in de jaren ’50 werd 87 jaar en trouwe medewerker voor de samenstelling van het clubnieuws Jan Hartman werd 89 jaar.
En daarna werd het een goed nieuws show met hier en daar een kritische noot. Zo heeft de jeugdafdeling dringend behoefte aan extra kader. De dalende lijn is omgezet in een stijgende lijn. Maar om door te pakken zijn extra vrijwilligers noodzakelijk. Nu de verbouwing binnen in de kantine is afgerond, is de volgende prioriteit het dak. Onderhoud hieraan is dringend noodzakelijk. Grote man van de avond was de nieuwe penningmeester Bart van Oosterhout. Enkele jaren geleden durfde hij het nog niet aan, maar met de afgelopen positieve resultaten in de kontzak, heeft hij alle vertrouwen in een gezonde financiële huishouding voor EBOH. Om dit doel te bereiken waren forse bezuinigingen noodzakelijk. En deze zijn op bijna alle fronten doorgevoerd.

Alleen spelen op zaterdag betekende onder andere aan de personele kant meer dan een halvering van de kosten. Aan de andere kant bleef de kantine-opbrengst in tact en waren de contributies en sponsorinkomsten iets minder.  Per saldo in ieder geval een prima financieel resultaat.
Bas van Oosterhout volgde de wegens zakelijke beslommeringen afwezige Ron Holster op als penningmeester. Ron wordt zelf bestuurslid algemene zaken.  Ook de overige bestuursleden werden herkozen. Hans Schoon en Edwin Korzilius blijven voorzitter  en vice voorzitter, Axel vanden Heuvel behartigt jeugdzaken, Hans van Genderen technische zaken en Ernst Bustraan algemene zaken. De functie van secretaris is nog steeds vacant.
Hans Schoon kon ook met trots vertellen dat Kloens Bestratingen de hoofdsponsor is voor EBOH dit seizoen en (Henk) van der Laan Support de sponsoring op de rug verzorgt. Fravo Tegels (John Jansen)staat op de trainingspakken en Pro Line (Robbie Schuit) is ook toegetreden tot het sponsorcollectief.  ~P1100280

Een woord van dank was er verder voor de inzet van alle commissies. De club van 100 heeft de verbouwing van de kantine mogelijk gemaakt en de activiteitencommissie zorgt voor diverse Big Events binnen de club, in samenwerking met de Kantine-commissie, waardoor de inkomsten op peil blijven. Kortom de handjes gingen op elkaar voor de inzet en resultaten van Bestuur en commissies , die een groter publiek verdienen. En door de gezonde financiële resultaten komt de weg weer  vrij om ook sportief aan de weg te gaan timmeren.  De gekookte mosselen van Teus en Jan maakten de avond compleet. Hans Schoon hield zich dit keer keurig aan de agenda, zodat ze niet doorgekookt waren zoals vorig jaar, toen ze vuilnisbak in konden door het uitlopen van de vergadering.