EBOH C1 niet helemaal wakker, toch 3 punten

Zaterdag 19 oktober 2013, lekker voetbalweer. De wedstrijd E.B.O.H. C1 – Pelikaan C1 stond op het programma. Iedereen was keurig op tijd en zoals afgesproken geheel gekleed in de nieuwe kleding (trainingspak, voetbaltas en de nieuwe jas).

De trainer had de groep in de voorbereiding gewaarschuwd. Het feit dat we in de bekerronde gewonnen hadden van Pelikaan C1 ( 5 – 3 ), wil niet zeggen dat je dat nu ook zomaar even gaat doen.

E.B.O.H. begon goed, in de eerste vijf minuten 2x een 100% kans. Maar beide waren niet aan onze spitsen besteed. Naar mate de wedstrijd vorderde, begon EBOH beter te voetballen. In de 10e en 13e minuut was het raak en het scorebord toonde 2 – 0. Na niet al te sterk verdedigen, kwam Pelikaan op 1 – 2 in de 17e minuut. Vervolgens ging het heen en weer en werden er heel veel fouten gemaakt aan beide kanten. Wel zagen we hard werkende voetballers die er voor gingen. De coach probeerde de achterhoede aan te coachen, maar het werd door de verdediging niet opgepikt. Hierdoor kon Pelikaan met grote regelmaat met hun snelle voorhoede spelers opstomen naar ons doel en gevaarlijk worden. Dat resulteerde in de laatste minuut van de 1ste helft in de 3 – 2. Het buitenspelsignaal van de assistent werd niet overgenomen door de ingevallen scheidsrechter (de aangestelde scheidsrechter had teveel last van griep en kon niet beginnen). Zoals we wel vaker zien gaan de verdedigers wuiven en lopen niet meer door, dus de 3 – 2 was een feit. Vervolgens neemt E.B.O.H. de aftrap, simpel balverlies en de verdediging reageerde totaal niet. We gingen dus met 3 – 3 de rust in.

Rust 3 – 3.

In de kleedkamer waren de spelers muisstil (dat gebeurd zelden). De trainer was boos en teleurgesteld, om de slappe inzet en in de laatste minuut van de 1ste helft 2 doelpunten weg te geven. Na een donderpreek en wat omzettingen, begon E.B.O.H. heel sterk aan de 2e helft. Vooral het middenveld en de voorhoede was gedreven. Binnen 2 minuten stond de 4 – 3 voor E.B.O.H. op het scorebord. E.B.O.H. bleef aanzetten en na ongeveer 10 minuten in de 2e helft maakte E.B.O.H. een schitterend doelpunt vanaf ongeveer 20 meter. De teller stond dan ook op 5 – 3. Enkele minuten later kreeg E.B.O.H. een strafschop en de 6 -3 werd netjes afgerond. Dan komt de klad er weer in bij E.B.O.H. het samenspel is weg en men gaat weer teveel met de bal lopen. Kennelijk dacht E.B.O.H. al dat de wedstrijd erop zat, maar niets was minder waar. Pelikaan zette weer flink aan en zette veel druk op de verdediging van E.B.O.H. Helaas moesten we vaststellen dat de middenvelders verzuimden mee te verdedigen. Pelikaan scoorde ook nog een schitterend doelpunt en onze keeper was kansloos. 6 – 4 en nog een kwartiertje te gaan. E.B.O.H. kwam niet meer onder de druk van Pelikaan vandaan. Maar ook het matige spel in de laatste 15 minuten maakte dat Pelikaan weer in de race kwam. Met nog 4 minuten te gaan scoorde Pelikaan de 6 – 5 en werden het hele spannende minuten. In de allerlaatste seconden moest onze keeper nog een supersafe maken. De bal kwam weer los en gelukkig voor E.B.O.H. werd de bal uiteindelijk hard over de zijlijn gespeeld. Hierop werd er afgefloten en mocht E.B.O.H. in zijn handjes knijpen dat de punten aan de Schenkeldijk bleven. Helaas hebben we het ons zelf weer heel erg lastig gemaakt.

Jongens gefeliciteerd, ook namens de vele enthousiaste E.B.O.H. supporters. Hopelijk komen de supporters ook mee naar onze uitwedstrijden om ons te steunen. Na de wedstrijd was er voor E.B.O.H. C1 een gezamenlijk samenzijn in de kantine en werd er onder het genot van een patatje met wat lekkers erbij nog even nagenoten van de overwinning.