Knappe overwinning EBOH 1 na verjaardagsfeest

Op vrijdagavond vierde heel  EBOH  de 97ste verjaardag op de Schenkeldijk en ook een groot deel van de selectie bevond zich onder de feestvierders. Dat je best kan presteren na een feestje lieten de jongens op zaterdag zien.  Eerst versloeg het 2de koploper Heerjansdam met 4-1 en enkele uren later stapte het 1ste elftal met een mooie 2-0 zege op de 1ste periodekampioen Pelikaan van het veld.

En aan beide zeges viel niks af te dingen. Begonnen de 11 van Ries Fok en René Ebbers nog te slap tegen Zwaluwe vorige week (2-0 achter binnen 4 minuten), daar was nu niks van te zien en was er scherpte vanaf de 1ste seconde.  Keeper Jeroen de Vey, de zoon van oud EBOH’er en samen met broer Rick aandachtig toeschouwer Peter de Vey, maakte het zich in de 1ste minuut lastig na een vervelende terugspeelbal en zag de bal niet bij een medespeler, maar bij de goed spelende Wesley Ebbers terecht komen. Via Junior Calmera werd Jeffrey Monster in stelling gebracht, die met  effect de bal hoog  in de touwen liet belanden. Een droomstart voor EBOH en een tikkie voor Pelikaan, die het de hele wedstrijd niet meer te boven kwam.

Pelikaan had veel balbezit, maar deed er in de voorste linie niks mee. De tweelingbroer van Jeroen de Veij, Nick,  werd node gemist. De creatieve linksbuiten  moest geblesseerd toekijken.  EBOH kwam er telkens razendsnel uit en Jeroen de Veij moest met de vingertoppen redden op een inzet van Thomas Keuter. De 2-0 kon niet uitblijven en kwam van de voet van Junior Calmera. Hij werd met een fraaie steek door Thomas Keuter vrij voor de keeper gezet en schoof de bal onder hem door.
De enige kans voor Pelikaan was voor Roy Weber, maar Jan Arie Kouwenhoven redde met de voet.

Na rust ging Pelikaan op zoek naar de aansluiter, maar het strandde telkens op de goed spelende defensie van de Dordtenaren en kwam niet tot uitgespeelde kansen.  EBOH was dichter bij de 3-0 dan Pelikaan bij de 2-1. Jay Tahloe tikte een mooie wipper van de weer ouderwets sleurende Jeffrey Monster net naast en de tot de achterlijn door gedrongen Regga Regales  had geen carambole in huis. De verder sportieve wedstrijd werd helaas nog ontsierd door 2 opstootjes. Roy Weber ging fel in duel met Jeffrey Monster, die lelijk geraakt werd. Volgens Ries Fok was het een “strekker”. Ik hield mijn hard vast, want ik heb zelf ook mijn been gebroken in een soortgelijke situatie. De verder goed leidende scheidsrechter Joost Bezemer uit Hendrik Ido Ambacht had een ander gezichtsveld en zag er een onschuldige botsing in en besloot tot een opstuitbal, toen de gemoederen waren gesust.

Vlak voor tijd moest Joost Bezemer een afkoelingsperiode inlasten. Een speler van Pelikaan kreeg het aan de stok met de grensrechter van EBOH en 22 spelers gingen er zich mee bemoeien. Gelukkig zegevierde het verstand en konden de laatste minuten gewoon uitgespeeld worden. Door dit resultaat steeg EBOH naar plek 2 op alfabetische volgorde. Pelikaan heeft net zo veel punten en hetzelfde doelsaldo. Ries Fok sprak over een geweldige teamprestatie, 1 van de betere wedstrijden, qua veldbezetting en discipline, een compliment aan de hele ploeg. Collega Driss el Akchaoui moest bekennen dat hij tegen een goeie stugge ploeg gespeeld heeft met veel snelheid voorin. Dat ontbrak er aan bij ons, we hebben te weinig gecreëerd .

Na afloop was er nog wat ruimte voor discussie en waren beide besturen het met elkaar eens. Wat er ook gebeurd mocht zijn, onwelvoeglijk taalgebruik en spugen hoort niet op een voetbalveld thuis. Jammer dat zo’n incident moest plaats vinden. Het bestuur van Pelikaan zegde toe EBOH op 20 april 2019 ook te ontvangen met een zanger na afloop. Niet Danny Ebbers dit keer, maar de zingende biljarter Ad Koorevaar.

EBOH – Pelikaan                              2-0

’1            Jeffrey Monster               1-0
’36          Junior Calmera                 2-0

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Henny Otto, Jeffrey Manzanares, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Reggie de Windt), Wesley Ebbers (Jay Tahloe), Ricardo van Yperen, Junior Calmera (Regga Regales)

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspeler:
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan

Lees hier het verslag van Fred van Dongen (Stem van Dordt)