JO13-1 gaat voortvarend van start!

Zaterdag 1 september 2018, de eerste bekerwedstrijd stond voor de deur.

E.B.O.H. 13-1 – sv Meerkerk 13-1, aanvang 10.15 uur.

Onze jongens begonnen goed aan de warming up en hadden er allemaal zin in. Met een compleet team konden wij gaan beginnen. De scheidsrechter floot voor het aanvang signaal. E.B.O.H. zette flink druk op de tegenstander en probeerden zo snel mogelijk in balbezit te komen. De vrije ruimtes werden goed benut en het overzicht bij de spelers was zeker goed te noemen.

We konden wel zien dat enkele spelers nog maar heel weinig of nog niet getraind hadden. Dat zagen we vooral terug in de afwerking. Door de overmacht die E.B.O.H. liet zien werd Meerkerk compleet teruggedrongen en konden zij alleen maar verdedigen. Het geluk van Meerkerk was dat hun keeper uitstekend bij de les was en vele ballen pakte. E.B.O.H. liet het vooral na om de ene na de andere kans niet te verzilveren.

Uiteindelijk werd de ban gebroken en had E.B.O.H. wel een beetje geluk nodig om de score te openen. Een voorzet van links draaide onhoudbaar in de verre hoek. E.B.O.H. putte hier kracht uit en stoomde door. Aanval na aanval werd opgezet en uiteindelijk stond er bij de rust een 6 – 0 op het scorebord.

Ruststand 6 – 0.

Na de rust waren er een paar kleine omzettingen. De afspraken van de eerste helft waren er ook voor de 2ehelft. Helaas ging E.B.O.H. teveel met de bal lopen en werden medespelers niet meer zo goed gevonden. Ook de vrije ruimtes werden te weinig benut. Dat maakte dat Meerkerk toch wel wat vat op de wedstrijd kreeg. Doordat E.B.O.H. te weinig druk op de tegenstander zette, moesten we toch wel een aantal keren terug op eigen helft. Echter de tegenstander kon niet die vuist maken om echte kansen te creëren. E.B.O.H. bleef toch steeds vooruit voetballen en kwam heel vaak rond en in de zestien meter van Meerkerk. Slechts 2x wist E.B.O.H. nog een goal te maken.

Eindstand 8 – 0

Gezien het feit dat dit onze eerste wedstrijd was, hebben we heel veel positieve dingen gezien. Vooral de eerste helft was een genot voor de E.B.O.H. supporters om de jongens zo te zien voetballen. Kans op kans te creëren. De 2ehelft was dan wel iets minder, maar nog steeds een ruime voldoende. Dinsdag weer trainen en naar de 2ewedstrijd toe werken.

Jongens we hebben van jullie genoten, gefeliciteerd met de overwinning.