Jaarvergadering met veel plussen

De Algemene Leden Vergadering 2018 van EBOH op 1 november verliep in een gemoedelijke sfeer. De aanvang was triest. Er werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Wietse Smid jr. en Anja de Heer. Wietse was een groot deel van zijn leven nauw betrokken bij de club. Eerst als speler en later als leider en grensrechter van teams waar zoon Dylan speelde. Hij werd slechts 54 jaar. Anja de Heer was de vrouw van ons trouwe lid Hans de Heer. Ook zij overleed op de veel te jonge leeftijd van 55 jaar.

Daarna was er veel positiefs te melden over het afgelopen verenigingsjaar. Sportief grote successen met het kampioenschap van 1 en de promotie via de nacompetitie van 2. De groeiende en bloeiende jeugdafdeling en het financiële resultaat toverden een lach op het gezicht van alle aanwezigen. Over 3 jaar bestaat de club 100 jaar en dat willen we groots gaan vieren. Ondertussen moeten we niet stil blijven zitten, zo sprak voorzitter Hans Schoon in zijn openingswoord. In de tijden van Netflix en Youtube moeten we aantrekkelijk blijven voor leden. De KNVB ziet het zondagvoetbal in met name West 2 snel achteruit gaan en is bezig met een nieuw voetbalaanbod met een vrijere competitie-indeling. Je moet dan denken aan variabele speeltijd en dagen, met bijv. de oudere jeugd op vrijdagavond.  Daarna kunnen zij uitgaan en op zaterdag een zakcentje verdienen bij de plaatselijke supermarkt. Dit vraagt kwaliteit in de organisatie en op het veld.

En hoe zit het met de ontwikkeling van sportpark Schenkeldijk?
Zoals bekend was het een tijdje stil gevallen. Dit had onder andere te maken met de verkiezingen en de uiteindelijke vorming van een nieuwe coalitie en de benoeming van de nieuwe wethouder Marco Stam. Hij heeft aan EBOH gevraagd om samen met de Paraplu (Dubbeldam, tafeltennisvereniging Dordrecht en Movado korfbal) en de gemeente aan tafel te zitten en te participeren in de besprekingen over sportpark Schenkeldijk, dat 1 van de 3 overblijvende sportparken is in Dordrecht. Zoals het er nu naar uitziet, zal er ergens in 2019 een besluit genomen worden. Ondertussen kunnen wij niet stil blijven zitten en moeten we door gaan met het opknappen van onze opstallen. Daar zijn we toe in staat, want de financiële positie is versterkt door mooie zwarte cijfers over het afgelopen boekjaar. Aan de kostenkant zijn we binnen de begroting gebleven en alle sportieve successen met de bijbehorende festiviteiten zorgden voor een topper in de kantine-inkomsten.

Een spontaan welverdiend applaus kwam er voor kantinebeheerder Marius van Pelt!  De oud papierploeg zorgt ook elk jaar voor een extra inkomsten. Dit jaar is er € 4.000,- binnen gehaald. Penningmeester Bas van Oosterhout gaf wel aan dat er dringend behoefte is aan extra handjes. Drie of vier man er bij hebben we hard nodig. Het is maar 1 avondje in de maand en het is reuze gezellig. Meld je aan!  Vanuit de sponsorcommissie met initiator Jasper de Bruin kwamen ook geluiden van groei en in de businessclub zal ook nieuw leven geblazen worden. In de rondvraag sprak Ad Holster zijn zorgen uit over de bereikbaarheid van de hulpdiensten op het terrein. Op een maandagavond was bij een ongeval een hek geblokkeerd, omdat de sleutel zoek was of niet paste. Hans Schoon verklaarde dat dit een fout van de gemeente was. Men had er een nieuw slot opgezet en de moedersleutel paste niet meer. Inmiddels is het opgelost en past de moedersleutel weer op alle hekken.

En zo werd de jaarvergadering 2018 afgesloten met heel veel plussen. Er was toch nog een minnetje. De mosseltraditie werd gebroken. “Ze waren te klein en we houden er altijd zoveel over”, verklaarden onze keukenprins en prinses Teus en Nans. Zij zorgden wel voor een
acceptabel alternatief. Een heerlijk portie saté en een “Hausgemachte” bal gehakt, gingen er ook goed in. Vooruit dan maar deze keer.