Geweldige teamprestatie van EBOH 1 tegen Streefkerk

Zo voelde voor het trainersduo Ries Fok en René Ebbers de 0-2 zege aan bij concurrent Streefkerk en ook voor de vele Dordtenaren, die waren afgereisd naar het mooie dorp aan de Lek. Zelfs de partyliner van de EDAD was ingezet om de harde kern van EBOH te vervoeren en zij leverde een mooie strijd op het terras met de supporters van VVS, wie de mooiste clubliederen had. Het zorgde voor een mooie sfeer in een wedstrijd, die voor Streefkerk gold als de laatste kans op de titel en voor EBOH om de koppositie te handhaven, al hijgt de Zwerver wel in de nek met 2 punten achter en een wedstrijd minder, die op Hemelvaartsdag ingehaald wordt.

De teamprestatie van EBOH was zo bijzonder omdat de Roodzwarten bijna een uur met 10 man moesten spelen. Nadat Streefkerk een vrije trap was toegekend door de jonge scheidsrechter Labeur pakte Christiaan de Jong de bal op om hem een metertje of 4 dichter bij het doel te leggen. De scheidsrechter ontging dit omdat hij oog had voor de blessure van Thomas Keuter. Mo Salman zag het wel en probeerde de bal te ontfutselen om hem terug te leggen. Christiaan de Jong kneep vervolgens van achteren in de edele delen van Mo, die deze smerige actie beantwoordde met een forse duw en de Jong  neer zag gaan als een stervende zwaan. U raadt het al, op dat moment ziet Labeur dit gebeuren en kan Mo Salman met rood vertrekken. Christiaan heeft met vies onsportief gedrag zijn doel bereikt, verder tegen 10 man, maar gelukkig is er nog zo iets als gerechtigheid en weet Streefkerk de numerieke meerderheid niet uit te buiten.

Op dat moment kende EBOH al een 0-1 voorsprong. Het combineerde beter dan Streefkerk en Wesley Ebbers kwam in een 1 op 1 duel langs Jaap Verschoor en legde de bal voor op Leroy Verkerk, die verwoestend uithaalde en doelman Bouke de Jong heeft hem alleen maar gehoord.
Na rust is er het overwicht van Streefkerk, komen er kansjes, maar de Dordtse defensie met een zekere Pim Versluis in de goal blijft fier overeind. Topscorer Andy van Vugt komt niet uit de verf en mikt net naast en dat doet ook Mark de Lange. Aan de andere kant breekt EBOH uit waar het kan en komt zelfs op 0-2. Henny Otto stuurt Wesley Ebbers weg die er net niet bij kan, en via een Streefkerk been gaat de bal richting doelman Bouke de Jong. “Man of the match” Leroy Verkerk ziet het gebeuren, is er als de kippen bij en schuift de bal in de verre hoek, tot grote vreugde van de schare supporters voor het terras, die zorgen voor een stevige knuffel.

Daarna is het consolideren en vertragen om de winst over de streep te trekken. De invallers doen het goed en Antonio Manzanares weet in zijn eentje de hele Streefkerk defensie bezig te houden en heeft nog een prachtige actie in huis door een mannetje of 5 te passeren vanuit een onmogelijke situatie en Bouke de Jong kan de inzet net over het doel tikken. De winst wordt uitgebreid gevierd met de supporters en een bierdouche. Ries Fok, die zijn ploeg met veel passie verbaal bij stond was zo trots als een aap: “Mooi toch, als je dit kunt opbrengen met 10 man onder deze omstandigheden en ik zie ook eindelijk slimmigheid in de slotfase, we gaan er voor, de flow zit er in, jammer alleen van die rooie kaart. Het is een jonge scheidsrechter en hij floot best goed, alleen in zo’n situatie mist hij ervaring. Mo Salman wordt in zijn “kinderbijslag” gegrepen en zijn reactie is begrijpelijk, dat doet iedereen in zo’n situatie, dat had hij aan moeten voelen”

Het feest voor EBOH werd nog mooier, toen het bericht door kwam, dat de reserves bij Bavel hadden gewonnen en mee mogen doen aan de nacompetitie als periodewinnaar. Al met al een bijzonder feestelijke Bevrijdingsdag.

Streefkerk – EBOH 0-2

’23 Leroy Verkerk 0-1
’71 Leroy Verkerk 0-2      

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Mo Salman, Leroy Verkerk ,  Jordany Martinus , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Henny Otto), Wesley Ebbers  (Gianni Weststrate) , Regga Regales , (Antonio Manzanares)

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspeler:
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun