Genoeg te verbeteren voor succesvol EBOH

Vandaag werd de derde speelronde van de competitie afgewerkt. Voor EBOH betekende dit de clash tegen buurman Dubbeldam. Deze wedstrijden brengen altijd wat extra’s mee. Voor beide ploegen geldt dat niet alleen drie punten, maar vooral ook eer op het spel staat. Verliezen is absoluut geen optie. En gelukkig deed EBOH dat vandaag ook niet. De 3-1 score klinkt mooi voor een derby, het spel van de thuisploeg was dat echter allerminst. Negen uit drie betekent de perfecte score, maar het spel is dat nog niet. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor de rood-zwarten.

EBOH – Dubbeldam
Doelpuntenmakers: William Schrauwen, Milan Bax en Sebastian Bekkers

Alvorens de wedstrijd werd afgetrapt werden “de vaders” van de zaterdagafdeling van EBOH in het zonnetje gezet. Tien jaar geleden stichtte Frans van Drunen en Hans de Heer de zaterdagtak binnen EBOH. Na afgelopen seizoen deden zij een stapje terug binnen de organisatie. Tien jaar lang hebben zij zich volledig ingezet voor de club en vandaag werden zij bedankt door de selectie. Wij hopen ze nog vaak langs de lijn bij EBOH te mogen begroeten.

De wedstrijd van vandaag begon voor de thuisploeg zeer moeizaam. Het lukte EBOH niet om fel uit de startblokken te komen en zodoende kreeg een veel feller Dubbeldam in de openingsfase kans op kans. Gelukkig bleef de schade beperkt omdat de spits van Dubbeldam de dozen nog om zijn schoenen leek te hebben. De bal tussen twee palen op 7,32 meter van elkaar krijgen, bleek bijzonder lastig. En ging de bal eens tussen de palen, dan stond daar de sterk keepende Joey.

Na twintig minuten kreeg de thuisploeg iets meer grip op de wedstrijd en twee kansen voor Sietse volgden. Zijn tweede kans, een mooie lob, ging helaas voorlangs. Nog altijd liep het echter niet lekker en was Dubbeldam de bovenliggende partij. Toch was het EBOH dat na een half uur spelen het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Uit een voorzet van Sietse vanaf rechts, werd de bal in eerste instantie bij de tweede paal nog half weggewerkt. Echter William was slimmer dan twee directe tegenstanders. In plaats van de bal terug te leggen op Ronald, haalde hij in de zestien de bal over zijn hoofd terug richting het vijandelijk doel en schoot vervolgens de bal hard binnen, 1-0.

En zoals eerder dit seizoen had EBOH een moment nodig om wakker te worden en feller te gaan spelen. Vorige week was dat een tegengoal, nu een doelpunt mee. Het niveau bij EBOH ging wat omhoog. Echter behalve één goede kans waarbij Shqipron overschoot na een goede steekpass van Ronald, leidde het betere spel voor rust niet tot grote kansen.

Ruststand 1-0 in het voordeel van EBOH. In de rust werd Alen, die reeds een gele kaart had ontvangen, vervangen door Abdul Zaada. Daarnaast werd de ploeg door coach Hoessin op scherp gezet. Het moest beter, het moest feller. De duidelijke boodschap in de tweede helft naar Dubbeldam moest zijn:

DE PUNTEN BLIJVEN HIER!!!!!!!!!!!!

In de eerste minuten na rust was die overtuiging ook duidelijk terug te zien. EBOH zat er fel op. Na 1 minuut was rechtsback Fernando mee naar voren geschoven en belandde met de bal in de zestien van de tegenstander. Een lichte tik was voldoende voor Fernando om relatief gemakkelijk naar de grond te gaan. Penalty. Milan eiste resoluut de penal op. En schoot na het signaal van de scheids de bal hard in de rechterhoek. 2-0.

EBOH ging door en was eindelijk niet alleen qua stand, maar ook qua spel de betere partij. Het team kreeg kansen. Zo schoot Sietse een bal op de lat. En niet veel later was het weer raak na een goede aanval die uiteindelijk via Mo Salman bij Sebas belandde. Die zette de 3-0 op het bord. En toen enkele minuten later EBOH voor de derde wedstrijd op rij tegenover tien man kwam te staan – na een tweede gele kaart van een Dubbeldammer – leek de overwinning binnen.

Maar wat in de voorgaande twee wedstrijden al gebeurde, gebeurde vandaag weer. EBOH werd in plaats van sterker, wederom zwakker tegen tien man. Meer en meer werd er weer achteruit gelopen, meer en meer werd er slordig gespeeld. En meer en meer werd het initiatief uit handen gegeven. Dit leidde tot kansen voor Dubbeldam. Ronald schoot tussendoor nog over en op de paal. Maar voor de rest was het Dubbeldam wat de klok sloeg.

In de 82e minuut claimde Dubbeldam een penalty na een tackle van invaller en debutant Dennis op de bal. De penal werd niet gegeven. Vervolgens zette een aanvaller van Dubbeldam de EBOH verdediging op het verkeerde been en schoot nu wel raak in de verre hoek langs Joey. 3-1. In de blessuretijd werd een goal van Dubbeldam afgekeurd wegens buitenspel. De stand wijzigde niet meer.

Zo eindigde de wedstrijd in een op papier redelijk comfortabele overwinning voor de thuisploeg. Op het veld was het echter een ander verhaal. Het gewenste niveau werd niet gehaald. En de felheid die hoort bij een derby tegen de “aartsvijand” was ver te zoeken. Alleen de eerste tien minuten na rust liet EBOH een schim van zichzelf zien, voor de rest was het gewoonweg niet goed genoeg.

Negen punten uit drie wedstrijden. Van te voren had EBOH als promovendus voor minder punten ook getekend. Toch is er nog maar weinig plaats voor tevredenheid. Het moet beter, het kan beter en er zit vooral veel meer in. Desalniettemin is er ook plaats voor bescheiden trots. Drie gespeeld, boven aan. Dat is mooi en dat is leuk, maar het seizoen is nog lang en er zijn nog een hoop stappen te nemen.

Selectie:
1. Joey Hughes
2. Fernando Lozoya-Ringelberg (80. Dennis v.d. Graaff)