Gelijkspel tegen Drechtstreek voelt als verlies

Zo omschreef de uit een schorsing terug gekeerde en uitstekend spelende Moreno van der Geer het gevoel bij de Rood-zwarten na afloop. Er werd eindelijk weer eens vanaf het begin gestreden voor een goed resultaat, maar dat werd helaas maar beloond met een puntje.

Omdat Drechtstreek ook waar mogelijk de aanval zocht, werd het een spannende pot aan de Schenkeldijk en als je ze zelf niet maakt…….., maar gelukkig stond daar Jan Arie Kouwenhoven om verder onheil te voorkomen. Zijn assistenten waren Haris Brzac en Jordi Fok, Zij moesten hem helpen op de doellijn, toen hij door een lob verschalkt werd. Vanaf het begin regende het aan mogelijkheden voor de thuisploeg. Noël Goossens (over na steek Moreno van der Geer) en Ricardo van Yperen (redding Marvin Straver) waren er al dichtbij, voordat Noël Goossens wel raak knalde. Er ging een wonderschoon “stiffie” van Joey Steenbakker aan vooraf. Noël controleerde de bal en aarzelde niet.

Helaas kon EBOH niet lang van de voorsprong genieten. “Het leek wel of we allemaal nog stonden te juichen”. Met een korte combinatie door het centrum verscheen Koen Lighaam vrij voor Jan Arie Kouwenhoven en zette de gelijkmaker op het bord. Daarna volgde een knappe redding van Jan Arie op een inzet van Ties van Aggelen en raakten de supporters niet uitgepraat over de enorme kans voor Wesley Ebbers. Noël Goossens speelde zich knap vrij en bediende bij de 2de paal Wesley Ebbers perfect. Tot ontzetting van iedere EBOH aanhanger en tot grote opluchting van de gasten schoot hij de bal in de verkeerde kant van het zijnet. Daarna schoot Wesley via keeper Marvin Straver nog een keer op de paal. De sympathieke Marvin raakte bij zijn reddingsactie op het oog zwaar geblesseerd aan zijn onderbeen en moest er met een brancard vanaf met een  “veel sterkte” applaus van de Dordtse aanhang.
Ties van Aggelen stichtte nog een keer gevaar met een mooie lob, maar Haris Brzac voorkwam spectaculair een onverdiende achterstand.

In de 2de helft speelde EBOH volle bak richting de uitstekende invaller doelman Joris Moesman (voor zijn blessure 1ste doelman).
Mogelijkheden te over voor het gevaarlijke duo Joey Steenbakker en Noël Goossens. Ook Leroy Verkerk en Wesley Ebbers namen het Drechtstreek doel onder vuur, maar de bal wilde niet in het net ploffen. Het dichtst bij een verdiende Dordtse voorsprong was Moreno van der Geer. Hij ontving de bal van invaller Ricardo van de Merwe en schoot knap in. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal uit het doel. Ricardo Heuverling had zich ook tot matchwinner uit kunnen roepen. Wesley Ebbers legde hem panklaar op zijn hoofd, maar de bal verdween over het doel. Aan de andere kant moest Jordi Fok nog een keer de bal van de doellijn wegkoppen na een lob. Die totale deceptie bleef EBOH gelukkig gespaard. Er liep nog een absolute uitblinker op het veld. Scheidsrechter Izaak Roeland is 68 jaar en fluit al 45 jaar. De superfitte inwoner van Sleeuwijk heeft in de top van het amateurvoetbal gefloten en bouwt de laatste jaren af met wedstrijdjes in de buurt. Een verademing om hem te zien fluiten, zonder kaarten de baas op het veld, respect !

Teleurstelling was er niet alleen bij de spelers, maar ook bij de staf. Jeffrey Monster bedankte zijn ploeg voor de inzet: “Jammer mannen,  geknokt met zijn allen, genoeg kansen, er zat meer in”. Patrick Stok ziet het behalen van de doelstellingen in gevaar komen. En die waren: Eerst mee blijven doen bovenin en daarna richten op plek 3 voor de nacompetitie. “Dit wordt nu lastig met 5 punten achterstand op de Zwerver en GJS, en aan de andere kant staan we ook maar 6 punten voor op de 12de plek. Maar we gaan er nog vol voor in de laatste 4 wedstrijden, met de toppers SVW en Roda Boys (laatste wedstrijd) op het programma. Wieldrecht en Wilhelmina’26 zijn de overige tegenstanders. Aanvoerder Jan Arie Kouwenhoven was tevreden over de inzet van zijn teamgenoten: “En ook de uitvoering was beter en leek weer ergens op, ik baal alleen van de schroeiplekken op mijn armen en benen, veroorzaakt door het kunstgrasveld.

Als de jongens er nu eens voor zorgen dat ik niet zo veel hoef te vallen…”, besloot Jan Arie met een glimlach. EBOH had eindelijk ook weer een behoorlijk bezette bank en een aantal spelers kregen rust. Furkan Kaya kampt al een tijdje met een liesblessure en voor Stephen Emelina is 2 wedstrijden binnen 4 dagen te veel. De verwachting is dat hij zaterdag bij SVW beschikbaar is.   
        
 EBOH – Drechtstreek                       1-1       (1-1)   

’14       Noël Goossens                     1-0
’15       Koen Lighaam                      1-1

Scheidsrechter: Izaak Roeland

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Leroy Verkerk (Ricardo van de Merwe), Jordi Fok, Wesley Ebbers, Joey Steenbakker (Mitchell Rovers), Jeremy Boshart Haris Brzaz ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Ricardo van Yperen, Moreno van der Geer

Wissels: Furkan Kaya, Stephen Emelina, Junior Calmera, Julian van Duren (res.keeper)Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes