Afgang voor EBOH bij koploper SVW

EBOH ging in Gorinchem diep door het stof op een mooie voorjaarsdag en verliet het fraaie sportpark Molenburg (het oude terrein heette Mollenburg!) met schaamrood op de kaken. Met 8-2 leed het een historisch grote nederlaag. Wesley Ebbers (bovenbeen) en Furkan Kaya (lies) moesten verstek laten gaan en in de warming-up kreeg EBOH een flinke tegenvaller te verwerken, toen bleek dat aanvoerder en keeper Jan Arie Kouwenhoven te veel hinder ondervond van de tegen Drechtstreek opgelopen brand- en schaafwonden op zijn armen en benen. Zo zie je dat kunstgras ook niet alles is, zeker in een droge periode.

Een sproei-installatie zou niet gek zijn. Jan-Arie kon ook niet op de bank zitten (“Als ik reserve kan zitten, dan kan ik ook spelen”). En zo kreeg Kevin van Meerkerk de (zo later bleek) ondankbare taak om het doel te verdedigen. En daarbij werd hij bepaald niet geholpen door zijn medespelers. Hij moet horendol geworden zijn van het aantal “streepjes” dat op hem af is gekomen. Op papier hadden we SVW best enige tegenstand kunnen bieden, maar de praktijk liep anders. Binnen 5 minuten kreeg EBOH al een enorme dreun te verwerken. Een voorzet van rechts werd door Musab Abduhrahman via Stephen Emelina bij de 1ste paal binnen gewerkt. Nauwelijks van de schrik bekomen kreeg EBOH een strafschop tegen.
Assistent Harold Verberkmoes, die de geblesseerde Frans Stal verving, vlagde voor buitenspel en Stephen Emelina pakte de bal in zijn handen. Niet zo slim, want scheidsrechter Rini Laros had nog niet gefloten. “De eerste overtreding telt en dat was de handsbal”, zo verklaarde de scheidsrechter zijn beslissing om een strafschop te geven !. En dan ook nog geel geven aan Stephen, alsof hij al niet genoeg gestraft werd, lulligheid ten top. Via Noël Goossens en Joey Steenbakker kreeg EBOH een paar mogelijkheden op de aansluiter, maar elk balverlies luidde een levensgevaarlijke tegenstoot van SVW op. De streepjes waande zich in een speeltuin, zo veel ruimte kregen zij en Kevin van Meerkerk moest vele reddingen verrichten. Op het fraaie schot in de bovenhoek van Denzel Libretto was hij echter kansloos.

De score had nog hoger kunnen zijn, maar op slag van rust was daar plotseling een mooie goal van Leroy Verkerk. Aangespeeld door Noël Goossens schoot hij knap onderkant lat binnen. In de rust werden de licht geblesseerden Haris Brzac en Ricardo van Yperen vervangen door Mitchell Rovers en Ricardo van de Merwe en schakelde EBOH over naar 4-3-3. Zo waar leek het er op of het beter stond en rook EBOH aan de aansluiter, maar van de omschakelmomenten hadden de rood-zwarten niet veel geleerd en zo kon Mounir el Ouazzi aan deel 1 van zijn hattrick beginnen. Uit een corner van Joey Steenbakker frommelde Noël Goossens de 4-2 binnen en zou het dan toch nog? Droom maar lekker verder. “Ik begrijp er niets van, telkens als wij een goal maken, ligt hij er aan de andere kan in “no time” weer in. Dat was tegen Drechtstreek ook al het geval. Dit kan je een leermomentje noemen”, zo sprak de topscorer van EBOH Noël Goossens na afloop. In de slotfase werd EBOH overlopen.

Jordi Fok, die Haris Brzac afloste als linksback kon door een achillespeesblessure niet meer lopen, maar er waren geen wissels meer. Hij werd aan alle kanten gepasseerd en Mounir el Ouazzi hoefde ze er alleen maar in te blazen. Het laatste fluitsignaal voelde als een bevrijding, want EBOH wankelde als een aangeslagen bokser.
Vele trouwe supporters konden het niet meer aanzien en hadden het terrein al eerder stiekem via de zijkant richting de parkeerplaats verlaten, op weg naar een zonnig terras om de narigheid te verdrinken en het verlies te analyseren. Voorzitter Hans Schoon constateerde dat EBOH niet goed stond: “We speelden 4-4-2, maar de jongens begrepen het niet en daarna 4-3-3 en toen stond het beter, maar stortten we opnieuw in”.

Noël Goossens: “We hebben zo al eerder gespeeld en toen ging het wel”. Ernst Bustraan: “Ik heb ze nog nooit zo slecht zien spelen”. Jeffrey Monster: “Het was los zand ,we moeten ons kapot schamen”. Patrick Stok: ”Met deze jongens hadden we meer moeten brengen, het veld was veel te groot en daar weet SVW wel raad mee. We hadden de schade moeten beperken, tot hier en niet verder, maar dat hebben we niet gedaan. De scherven bij elkaar rapen, snel vergeten, opnieuw beginnen en op zoek naar revanche”. Dat moet dan in de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht gebeuren tijdens “Dordt in stoom” en “EBOH op stoom ?”.
Opmerkelijk was dat SVW trainer Tutu N’ dona een rode kaart kreeg na afloop van scheidsrechter Rini Laros. Je zou toch denken waar maakt die man zich druk om na zo’n eclatante zege van zijn ploeg. Of zaten de paar gele kaarten voor zijn ploeg hem dwars?  Op het oog waren die kaarten niet overdreven en zou EBOH eigenlijk moeten protesteren voor de lullige kaart die Stephen Emelina kreeg na zijn handsbal. Vreemde actie van de succesvolle coach, die met nog 3 partijen te gaan aan de 1ste klas ruikt met 1 punt voorsprong op Roda Boys. Troost voor EBOH? Ik hoor het de leider van Woudrichem Fred van Straten nog zeggen nadat zijn ploeg eerder in het seizoen met 0-6 verloor van EBOH: “Het is een off-day, maar het zijn maar 3 punten, volgende week revanche”.
        
       
SVW – EBOH                                     8-2       (3-1)   

’02       Musab Abdirahman              1-0
’06       Hicham Farhou                     2-0
’20       Denzel Libretto                     3-0
’45       Leroy Verkerk                       3-1
’55       Mounir el Ouazizi                 4-1
’66       Noël Goossens                     4-2
’69       Zeki Laaiti                             5-2
’82       Ahmed Kalifa                        6-2
’85       Mounir el Ouazizi                 7-2
’88       Mounir el Ouazizi                 8-2

Scheidsrechter: Rini Laros

Opstelling:
Kevin van Meerkerk, Leroy Verkerk, Stephen Emelina, Jordi Fok, Joey Steenbakker, Jeremy Boshart (Junior Calmera), Haris Brzaz (Mitchell Rovers) ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Ricardo van Yperen (Ricardo van de Merwe), Moreno van der Geer

Wissels:Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes