Zwakke start nekt EBOH opnieuw

Het wedstrijdverloop leek verdacht veel op de vorige thuiswedstrijd tegen Tricht. Ook nu begon EBOH slecht aan de wedstrijd tegen Heukelum, dat na een zwakke start van de competitie weer helemaal terug is en fier aan de leiding gaat in de 3de periode.

Het tempo van de basiself, dit keer zonder de geschorsten Leroy  Verkerk en Moreno van der Geer, lag te laag, en de bezieling ontbrak om het Heukelum moeilijk te maken in de eerste helft. Het was aan Jan Arie Kouwenhoven te danken dat de score niet vroeg geopend werd. Hij wierp zich als een leeuw voor de voor zijn neus opdoemende Heukelummers. Thomas van Iperen en Tim Schwebke kregen de bal niet langs Jan Arie. Bij een vrije trap van Sil van Putten (was het wel een overtreding van Stephen Emelina?) kreeg Jan Arie hulp van de paal. De verdiende voorsprong voor de gasten kwam er toch, toen Tim Schwebke een rebound op zijn schaats nam en de bal in de verre hoek plofte.
EBOH kwam niet verder dan een van de lijn gehaalde kopbal uit een corner en een tot hoekschop verwerkte inzet van Ricardo Heuverling.

Na rust was er wel de “drive” bij EBOH en werden er eindelijk duels gewonnen. Noël Goossens was dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Yoerik van ’t Pad voorkwam succes. De ommekeer kwam na het inbrengen van Joey Steenbakker. Koud in het veld verlengde hij een assist van Junior Calmera en in de rebound wist Noël Goossens de 1-1 op het bord te zetten. EBOH rook bloed en zette aan.
Na een inzet van weer Noël tikte Ricardo Heuverling knap binnen, maar Yoerik van ’t Pad redde even zo knap. Uit de tegenaanval kwam EBOH verrassend en ongelukkig weer op achterstand. Stephen Emelina maakte een zeldzaam foutje door de bal te zacht terug te tikken op Jan Arie Kouwenhoven en de “Dessers” van Heukelum, invaller Brennan Bieri, profiteerde. En het werd nog erger. Mitchell Rovers tikte eerst bij de 1ste paal bijna de gelijkmaker binnen, maar de doelman stond weer eens in de weg en uit de tegenaanval schoot de andere invaller Ferry Meijdam in buitenspelpositie de 1-3 binnen. Hoofdklasse scheidsrechter Melvin Vink (op de weg terug na 4 maanden blessureleed) keurde de treffer goed en wuifde alle protesten weg.  Volgens de leidsman zat er nog een Dordts been tussen voordat Ferry Meijdam de bal ontving.

“Onzin”, zo sprak de Dordtse Facebook reporter Fred van Dongen: “Ik stond op één lijn, de bal is niet aangeraakt, zuiver buitenspel, of te wel een arbitrale dwaling”. Met “alles of niets” zette EBOH nog een slotoffensief in en dat resulteerde in de slotminuut in de 2-3. Joey Steenbakker slingerde hoog voor richting Noël Goossens, die een koppende beweging maakte, maar de bal (volgens Joey) niet raakte. De bal verdween wel in het doel. In de blessuretijd zette EBOH nog 1 keer aan en ging zelfs Jan Arie mee naar voren, maar zijn collega uitblinker Yoerik van ’t Pad bleef overeind. En zo proefde EBOH wederom een zure en dure thuisnederlaag. En het was allemaal zo mooi begonnen met een druk bezochte sponsorbijeenkomst op het terras en in de soos. Maar Heukelum gooide niet voor het eerst roet in het eten bij feestelijke EBOH bijeenkomsten. Ook bij een eerdere “Club van 100” meeting in 2019 zorgden de wit-roden voor een domper door diep in blessuretijd toe te slaan.

Jan Arie Kouwenhoven moest na afloop even zijn frustratie kwijt op de trap naast de spelersingang. “We zijn goed in drinken en feest vieren, maar goed voetballen doen we niet meer. Hoe lang is dit nu al bezig? Een maand of zo? We spelen gewoon ondermaats. En we kunnen natuurlijk altijd naar de scheidsrechter of een ander wijzen, maar we moeten het eerst bij ons zelf zoeken”. Duidelijke taal van de aanvoerder, die er op rekent dat EBOH eens een keer vanaf het begin bij de les is. Zij krijgen er dinsdag al de gelegenheid voor. Dan is er een volledig programma en komt Drechtstreek op bezoek. EBOH heeft wat recht te zetten na de eerdere 3-0 nederlaag in Papendrecht. De aanvang is 20.00 uur. Op zaterdag 14 mei gaat EBOH op bezoek bij koploper SVW.    
     
EBOH – Heukelum 0-1 (2-3)

’40 Tim Schwebke 0-1
’60 Noël Goossens 1-1
’74 Brennan Bieri 1-2
’82 Ferry Meijdam 1-3
’89 Joey Steenbakker 2-3

Scheidsrechter: Melvin Vink

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Stephen Emelina, Jordi Fok, Junior Calmera (Ricardo van de Merwe), Wesley Ebbers (Joey Steenbakker), Jeremy Boshart (Paul Reijnders), Furkan Kaya (Haris Brzaz) ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Ricardo van Yperen, Mitchell Rovers

Wissels: Ramon BraunStaf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Pater Broere
Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal