Gele gevaar blijkt ongevaarlijk: EBOH JG1 wint van Hurwenen

Hurwenen uit: altijd lastig, helemaal als het de eerste wedstrijd is na de winterstop. Maar de vooruitzichten waren gunstig. Een nieuw mooi goed zittend tenue, een lekker zonnetje en de wetenschap dat we al een thuisoverwinning op zak hebben van16-8 tegen Hurwenen, geeft de burger en dus ook de EBOH-spelers moed. Vol enthousiasme gingen de mannen van start met op doel Quan, in de verdediging Youri, Ryan en Hugo, op het middenveld Mitchell en Duncan en in de aanval Ruben en Ferdinand.

Het werd een spannende wedstrijd. Het gele gevaar was alom aanwezig en dat vereiste tactisch en strategisch spel van EBOH. Hurwenen speelde met veertien man, tegenover acht EBOH-ers. Na afloop constateerde Ferdinand dat hij steeds gedekt werd door vijf man van Hurwenen. Desalniettemin wist de behendige spits drie doelpunten te maken. Ook Ruben maakte – ondanks problemen met zijn been waardoor hij zeker niet voluit kon gaan – een prachtig doelpunt. Het vierde doelpunt, kreeg EBOH cadeau van Hurwenen (dat overigens in Gelderland ligt en niet in Brabant).

Op de vele CDA-affiches die hingen bij VV Hurwenen werd de dienstdoende scheids aangeprezen als ‘De juiste keuze’. Of dat werkelijk zo is? De uitslag Hurwenen-EBOH was in ieder geval niet gewoon juist, maar juist buitengewoon prima. 3-5 in het voordeel van EBOH JG1.