EBOH 1 pakt in slotfase verdiende overwinning tegen Ameide

De laatste 3 wedstrijden werd de eindstand in de slotfase bepaald. Tegen de Albas pakte EBOH in de slotfase de winst en tegen Herovina werd helaas verloren. Tegen Ameide pakte EBOH in de slotfase wederom de volle en verdiende winst, 1 – 2. EBOH kwam goed uit de startblokken. Vanuit een corner kopte  Jordi van Dyck al in de 1e minuut op de paal. Later zou ook Wesley Ebbers na een goede individuele actie het aluminium raken met een schot op de lat. De eerste helft was EBOH de bovenliggende partij, zeker waar het aantal doel kansen betrof. Naast de 2 genoemde kansen waren er ook mogelijkheden voor Gijs Bregman, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor keeper Fabian den Hartog.

Waar EBOH een 4-5 tal goede scorings kansen creëerde, werd Ameide slechts eenmaal, halverwege de 1e helft gevaarlijk met een hard schot voorlangs. Vlak voor rust kreeg EBOH nog 2 goede scorings mogelijkheden. Echter door goed keeperswerk bij het doorkomen van Mo Salman en een redding op de lijn na een geplaatste kopbal van Marc Oldenburger, ging de rust in met een stand van 0 – 0.

In de 2e helft was de wedstrijd meer in balans. In de 59e minuut scoorde Marc Oldenburger in de rebound na een kopbal van Gijs Bregman de 0 – 1. Ondanks de blijdschap over de voorsprong, werd er langs de lijn nog met enige regelmaat gemopperd door de aanwezige EBOH voetbal coryfeeën. De passing was bij beide partijen slordig, waarbij zowel de richting als de snelheid veelal niet op maat waren. Mogelijk dat het kunstgras en de harde wind daar debet aan waren. En hoewel er in het laatste kwartier enkele vloeiende aanvallen te zien waren, was de trainer niet geheel tevreden. Of zoals de trainer aangaf “er werden in aanvallend opzicht verkeerde keuzes gemaakt, waardoor potentiele scoringskansen voor en door EBOH niet gecreëerd werden.

EBOH had de betere kansen maar kwam in de 59e minuut goed weg na een hard schot van Ameide, dat via onderkant lat weer het veld in stuiterde. Met het inbrengen van Ricardo van de Merwe (60e minuut) en Remy Holster (75e minuut) kwam er meer snelheid in de aanval en liet EBOH enkele vloeiende aanvallen zien. Een goede kopbal van Marc Oldenburger in de 77e minuut werd al geteld door de voorzitter, maar de keeper redde met een uitstekende reflex.

Ameide creëerde vervolgens enkele kansen en maakte in de 85e minuut gelijk. EBOH zette zich snel over deze teleurstelling heen. Slechts enkele minuten later, bepaalde Ricardo van de Merwe op aangeven van Remy Holster , met een beheerste schuiver in de rechterhoek de eindstand op 2-1. En wederom werd de wedstrijd in de slotfase beslist.

In  de 95e minuut kreeg Ameide nog een 100% kans, maar de aanvaller van Ameide die vrij kon inkoppen, raakte de bal volledig verkeerd. Direct na deze actie klonk het eindsignaal en kon EBOH de verdiende 3 punten bijschrijven. Met deze overwinning staat EBOH weer stevig in de middenmoot.

Bijzonderheden

Remy Holster (heup) en Frank Teunissen (enkel) begonnen  beiden i.v.m. lichte blessures op de bank. Net als vorige week starten de “jonkies” Rayvano van de Merwe (15j) en Emre Aynihan (18j) in de basis.

Het was een sportieve wedstrijd, waarin de scheidsrechter slechts eenmaal de gele kaart trok.

’49  Jordi van Dyck valt uit met een knieblessure en wordt vervangen door Frank Teunissen.