Eerste punten voor E2

Zaterdag 4 oktober 2014
Dubbeldam E6 – EBOH E2

Weer een prachtige zaterdag om eens lekker naar het voetballen te gaan om een jeugdteam in actie te zien. Vandaag werd dit voor ons EBOH E2.

In de eerste helft werd goed druk op de bal gezet en de Dubbeldammers kwamen niet onder de druk uit van EBOH E2. Je zag ook dat de trainingen van de afgelopen 4 weken, die voor alle E-spelers hetzelfde zijn geweest, zijn vruchten gaat afwerpen. Driehoekjes en beweging vóór en ná de gegeven pass vielen duidelijk op.

De combinaties stapelden zich op, en keer op keer sneden de aanvallers door de Dubbeldamse verdediging als een warm mes door de boter. Het duurde dan ook niet lang voor EBOH E2 de stand van 0-0 naar 0-3 tilden. Mitchell  was de gelukkige vandaag. In combinaties met verschillende spelers, waaronder Sam en Can, kon Mitchell in stelling worden gebracht.  De 0-1 stond al snel op het denkbeeldige scoreboard. Ook Jaymi als verdediger kon in het meegaan naar voren een doelpuntje meepikken. 0-2. In één van de volgende aanvallen was het opnieuw de jarige Mitch die de score opkrikte naar 0-3. Leuk verjaardagscadeautje!!
Kreeg de keeper van EBOH E2 dan niets te doen? Nou, niet echt hoor. Dubbeldam klopte meerdere malen aan de deur. Een scrimmage voor het doel waarbij Sil tweemaal de bal uit zijn doel sloeg, was een actie waarbij ouders van Dubbeldammers al een doelpunt hadden geteld. Niets was minder waar. Sil stond vandaag als een huis en was niet van plan om er ook maar één door te laten.

Dus met de geruststellende 0-3 werd de rust ingegaan. Een lekker bakkie thee of limonade gaat er altijd in als je voorstaat in de rust.  De coach Bas Wouters, vader van Sam, sprak de heren in de rust er uiteraard over aan dat ze er in de 2e helft op dezelfde manier tegenaan moesten gaan als in de 1e helft. Druk zetten op de bal, zoveel mogelijk combineren en passen. Laat de tegenstander lopen.

Zoals voor het seizoen afgesproken doet Bas de coaching bij de wedstrijden, omdat trainer Marco van Weelden er op zaterdag meestal niet bij kan zijn. En wat een gemis voor Marco… (-: … Na een aantal vervelende en erg grote nederlagen, was het fijn om E2 eens lekker aan het voetballen te zien. En dat kun je echt niet allemaal ophangen aan het meespelen van drie E1 spelers;  Vishnu, Sjoerd, Niels, Shaira, Sam, Haydar en Can deden hun uiterste best om de tegenstander vandaag geen enkele kans te geven een doelpunt te maken.

In de tweede helft zag je dat terug aan een doorbraak van Dubbeldam op links, waarbij de neutrale toeschouwer het idee kreeg dat Dubbeldam nu echt een grote kans zou krijgen de stand een beter aanzien te geven. Als een duveltje uit een doosje rende Haydar vanaf het middenveld om de spits van Dubbeldam op het laatste moment een voet dwars te zitten. Hij ramde de bal over de achterlijn en het gevaar was geweken. Nee, E2 mag dan geen Barcelona zijn, maar gewerkt wordt er en hard ook. Onverzettelijkheid, dat was het woord dat ik zocht. Vandaag eens géén zin in onnodige doelpunten tegen en nu eindelijk eens een klinkende overwinning of dat nou met wat hulp is of niet. De kern van E2 wordt uiteindelijk toch gevormd door E2 spelers. En daar is niets tegenin te brengen.

Na wat hachelijke momenten vóór het doel van de Dubbeldamse keeper door inzetten van zowel Can en Sam (tegen de paal) kreeg Mitchell het geluk dat hij bij een afgeslagen schot hij de bal simpel in het doel kon schieten. Hard maar simpel. 0-4!! Zo, ff 3 punten in de tas en een klein beetje werken aan het doelsaldo. De rest van de 2e helft bleek eigenlijk maar een formaliteit. Achterin werd alles dichtgelopen door Jaymi, Vishnu en Niels. Sjoerd en Delano deden er alles aan om de bal te veroveren en Shaira deed voor geen jongen onder. Keihard en jagen op elke bal. En dat is een compliment hoor! Can en Sam tikten lekker samen met Mitchell op het middenveld en wisten elke keer door de verdediging van Dubbeldam te glippen. Dat de score niet verder opliep was eigenlijk een klein wondertje.

Na het fluitsignaal nog wat ontspannen penalty’s nemen en dan tevreden van het veld stappen. Volgende week met een lekker gevoel de volgende wedstrijd aanpakken met een winstpartij op zak. Dat zal heel ander aanvoelen dan telkens een verliespartij. Gefeliciteerd jongens!! (en meisje…)