EBOH pakt weer eens een punt

Na 2 opeenvolgende zeperds tegen SSS en ’s Gravendeel pakte EBOH weer eens een puntje.

In de uitwedstrijd tegen VVOR (Voetbal  Vereniging Oost Rotterdam) bleef de ploeg van Ab van Wijk defensief overeind. Aanvallend was het weer mager, maar dat is een kwestie van tijd, aldus Ab.

“We hebben het vandaag goed gedaan en een prima teamprestatie neer gezet. In de fase waarin we zitten, moeten we starten met de organisatie. En die stond er vandaag. We waren gedisciplineerd, we stonden tactisch goed en we hebben geknokt. Van hieruit gaan we verder en dan komen de doelpuntjes vanzelf”. Ook uitblinker doelman Donny van der Laars was blij met een puntje. “We waren strijdbaar vandaag en we hadden geen inzinkingen. Daar ben ik blij om. Het puntje hebben we verdiend”. Joop van Eck, die deze keer de vlag hanteerde, had zoals wij van hem gewend zijn weer een tip hoe het beter moet: “zij moeten iets meer oog voor elkaar te hebben, het is nog  te veel voor zichzelf”. De eerste helft was EBOH de beter voetballende ploeg en gaf het niks weg aan VVOR.   Het overwicht resulteerde niet in veel kansen. Hamza Zhourakti, die samen met Hali Turkas in de basis mocht starten, had 2 schietkansen, maar zij gingen over en naast.  De mooiste kans voor EBOH kwam in het begin van de 2de helft. Hamza (of was het Halil?)had een mooie actie in huis op links en zette voor op Ricardo van Yperen, die zich a la Elvis Manu mooi vrij speelde, maar “Ipie” schoot in de handen van de keeper.

Daarna nam VVOR het initiatief over en ging in de richting van de kantine volle bak. EBOH kwam nauwelijks meer over de middellijn en moest zich beperken tot tegen houden. En dat deed het met verve. Invaller Farouk Djemili zorgde voor het nodige gevaar vanaf rechts. Een prima voorzet van hem werd door spits Joey Kars naast geschoten en zelf raakte hij de vuisten van Donny van der Laars.
En verder werd een vrije schietkans voor aanvoerder Rhandy Rademaker nog geblokt door EBOH verdedigers die voorop in de strijd gingen om maar niet hoeven te verliezen vandaag en dat is gelukt.

Op het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Goudriaan viel helemaal niets op aan te merken. Naast de lang geblesseerden Patrick Welts en Melvin Boer waren ook Ricardo van de Merwe en Adje Kabbah niet in de selectie opgenomen. Ricardo van de Merwe is voorlopig geschorst. Het hoger beroep tegen de 8 wedstrijden schorsing (rood tegen Virtus, na beledigen scheidsrechter) heeft niets uitgehaald. Na vandaag dus nog 5 wedstrijden brommen !. Van Adje Kabbah is na de dinsdagavondtraining niets meer vernomen. Hij is spoorloos en onbereikbaar !.   Aanvoerder Mo Salman haastte zich na de wedstrijd naar Schiphol om op tijd zijn vlucht te halen! Hij gaat 2 weken naar Bali om zijn broer te bezoeken. Hij mist alleen de wedstrijd tegen FC Binnenmaas volgende week.

VVOR – EBOH                     0-0