Eenvoudige zege EBOH op de Alblas

De kleine kans op een nacompetitieplek is nog niet verkeken voor de Ries Fok elf.Op bezoek bij de Alblas zegevierde EBOH op het gemak met 0-3. Mo Salman was de “man of the match” met 2 prachtige doelpunten en een beslissende assist.
De eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Beide ploegen grossierden in balverlies.
EBOH was de minst slechte ploeg en kwam daarom verdiend op voorsprong. Mo Salman had een uitstekende actie in huis op rechts en rondde fraai af schuin voor doelman René de Ruiter. René mocht overigens blij zijn dat hij nog in het veld stond. Hij pakte daarvoor buiten de 16 de doorgebroken Adje Kabbah en kwam met geel goed weg.
Scheidsrechter Ben Wirken uit Sleeuwijk floot overigens prima in een sportieve partij. Na rust speelde EBOH beter en klopte regelmatig op de poort van René de Ruiter.  Adje Kabbah had de 0-2 op zijn schoen na een steekpass van Marc Oldenburger, maar strandde op de vuisten van de keeper. Marc zette ook Gijs Bregman vrij voor het doel, maar hij mikte voorlangs.

De 3de kans na rust was wel raak. Mo Salman bediende Adje Kabbah en in 2x passeerde hij René de Ruiter.
Een paar minuten later ging de wedstrijd definitief op slot. De bal belandde na een mooie aanval over diverse schijven uiteindelijk bij Ricardo van Yperen die Mo Salman aanspeelde. Met een streep vanaf 20 meter schoot hij prachtig via de paal binnen. Daarna bediende Mo nog Adje Kabbah (schot op de paal) en Wesley Ebbers
(op de vuisten), maar het net werd niet meer gevonden.
Enig smetje op de wedstrijd was de gele kaart voor Cyrill Elschot met gevolgen. Ries Fok riep nog “niks doen” nadat hij de bal verspeeld had, maar hij stak toch zijn voet uit , met geel en een schorsing als gevolg.
Was er nog iets over de Alblas te melden?
Jazeker, het speelde een dramatisch slechte wedstrijd zonder beleving , en als het zo blijft voetballen de laatste 2 wedstrijden is het kandidaat om nacompetitie om degradatie te gaan spelen. En zeker na de verrassende overwinning van Groote Lindt op Papendrecht is die kans groter geworden. Heeft EBOH nog kans op een prijs?
Dan moeten de laatste 2 wedstrijden tegen Schelluinen  thuis en Papendrecht uit gewonnen worden en VVAC en Groot Ammers nog punten verspelen. De 4de plaats levert nog een nacompetitieplaats op. Bij EBOH ontbraken de geschorste Leroy Verkerk (volgende keer weer van de partij) en de geblesseerden Remy Holster en Paul Reijnders. Ricardo van de Merwe moest werken.  Patrick Welts, Johan Gerlach en Bas van Oosterhout zaten op de bank. Johan Gerlach zat er de hele wedstrijd op  en liet Ries Fok na afloop weten of Ries wist dat hij weer fit was. Ries zei dat hij het wist, maar geen risico wilde nemen.”Ik kan keuzes maken en kijk ook wie er de hele week scherp getraind heeft of niet. Daarom stond Patrick Welts er ook naast. De 1ste helft maakten we vandaag de verkeerde keuzes.

Na rust ging het beter. Door de magere bezetting achterin heb ik vandaag “Dijckie”  (Jordi van Dyck) uit het 2de opgesteld als rechtsback en hij heeft het prima gedaan”
Volgende week is er een inhaalprogramma en is EBOH vrij.

De Alblas  – EBOH             0-3

’24 Mo Salman                    0-1
’63 Adje Kabbah                0-2
’67 Mo Salman                    0-3