EBOH D1 – VVGZ D1

Zaterdag 13 april 2013, de wedstrijd EBOH D1 – VVGZ D1. De vorige wedstrijd uit bij VVGZ werd door EBOH verloren met 5-1. We hadden toen wel erg veel pech met de scheidsrechter. Echter nu een nieuwe wedstrijd en nieuwe omstandigheden. Onze keeper Thimo was geblesseerd en werd vervangen door Shurendly.Zoals iedere wedstrijd werd er door EBOH direct druk naar voren gezet. Dat resulteerde al snel in meerdere kansen. Echter wat EBOH zo vaak overkomt, is dat we dan allemaal naar voren gericht zijn. Net als vorige week even niet opletten op het middenveld, in de as van de verdediging. Op snelheid werd onze back eruit gelopen en de 0-1 was een feit. Geheel tegen de verhouding in, maar het scorebord vermelde anders. EBOH rechtte de rug en binnen 2 minuten was de stand weer gelijk. Met een hele mooie opgezette aanval en goed samenspel werd de 1-1 heel beheerst binnen geschoven. Gedurende de gehele 1ste helft was het EBOH dat aandrong en ontzettend veel kansen kreeg die eigenlijk niet gemist mochten worden. Maar je moet dan voorin wel scherp zijn. De verdediging ging weer helemaal los met het vele malen buitenspel zetten van de tegenstander. Onze inval keeper had slechts een paar terugspeel ballen gekregen en had verder weinig te doen.

Rust 1-1

De trainer was redelijk tevreden over het spel, maar minder tevreden over het afronden van de goede kansen. Na de rust kwam er een getergde EBOH terug op het veld. De spelers wisten elkaar weer goed te vinden en de bal werd aan elkaar gegund. Dat resulteerde in mooie aanvallen en vele mogelijkheden. Onze invalkeeper stopte een penalty en ook de rebound werd door hem gekeerd, super Shurendly. Er werd uiteindelijk 4x door EBOH gescoord en het stond dan in de laatste 5 minuten terecht 5-1. Maar dan loop je ergens tegenaan, waar zelfs een trainer weinig invloed op heeft. De verdediging dacht kennelijk dat het al tijd was, en liet VVGZ in 3 minuten tijd nog even 2x scoren. De verdedigers waren ook uiterst verbaasd dat de trainer hier niet zo blij mee was. Je moet zorgen dat je doorgaat tot het eindsignaal en niet 5 minuten eerder al roepen dat je moe bent en dat anderen het maar op moeten knappen. Je bent uiteindelijk een team en samen zorg je voor de goede en mindere momenten.

Uiteindelijk winst voor EBOH D1 namelijk 5-3. Jammer dat je de laatste 5 minuten het een beetje weggaf. De rest van de wedstrijd was voor de toeschouwers namelijk heel leuk om naar te kijken.

Woensdag de kraker tegen Dubbeldam D1, ook daar hebben we nog wat goed te maken.