EBOH C1 worstelt, maar wint ruim!

ASWH C1 – v.v. EBOH C1 0-3
Zaterdag 13 april 2013 na het puntenverlies van vorige week thuis tegen vv Emplina, waar we niet verder kwamen dan een gelijkspel, staat vandaag de uitwedstrijd tegen ASWH op het programma. De thuiswedstrijd hebben we ruim gewonnen dus ASWH zal er alles aan willen doen om de “ zaak” weer recht te zetten we kunnen dus behoorlijke tegenstand verwachten. We spelen vandaag op het hoofdveld van de “grote club” uit Ambacht en dat geeft natuurlijk weer een extra dimensie aan de wedstrijd.
We zijn allemaal ruim op tijd aanwezig bij ASWH en kunnen dus ruim de tijd nemen voor de wedstrijdbespreking en warming-up. Ons wedstrijd plan is duidelijk, zoals elke week.

Om 10:30 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Wat we al verwachten komt ook uit, ASWH probeert aan te vallen en deelt al in de beginfase van de wedstrijd al heel wat speldenprikken uit. Onze rood/zwarten beginnen ronduit slecht aan de wedstrijd, ons spel is heel rommelig en gehaast en van ons wedstrijdplan is weinig terug te zien. Er moet heel wat gecoacht worden vanaf de zijkant om een beetje lijn in ons spel te krijgen. Toch is het EBOH dat als eerste weet te scoren als we na 15 minuten onze eerste echte aanval weten te creëren over de rechter kant weet onze spits de bal netjes in het doel te prikken. Wat eigenlijk zou moeten werken als de bevrijdende treffer werk niet zoals we verwacht hadden ons spel blijft rommelig en eerlijk is eerlijk het is ASWH die, in de eerste helft, het betere van het spel heeft.

Tijdens de rust proberen we de puntjes op de i te zetten. We gaan wisselen en er zijn wat positiewisselingen doorgevoerd dit lijkt in de tweede helft te gaan werken. Hoewel we nog niet flitsend spelen krijgen we wel het betere van het spel en daar volgen een behoorlijk aantal kansen op. De 0-2 lijkt eindelijk bevrijdend te werken en als we kort daarna ook de 0-3 maken is de wedstrijd gespeeld. ASWH heeft in de eerste helft met de krachten gesmeten en lijkt dit nu, na de 0-3 achterstand, niet meer op te kunnen brengen. Hoewel we niet tevreden zijn over ons spel is de wedstrijd voor de “ neutrale supporter” toch een vermakelijk schouwspel geweest.

We staan aan de vooravond van drukke voetbalweken we beginnen dinsdagavond gaan we naar Papendal om tegen Vitesse te voetballen.
Volgende week beginnen we met het tweeluik tegen vv Hardinxveld C1 eerst spelen we de ½ finale van de KNVB beker tegen de sterke ploeg uit Hardinxveld en een week later volgt de competitiewedstrijd.
Het slot van de competitie wordt dus zwaar maar het zijn wel allemaal wedstrijden waar het “ om gaat” en daar doen we het tenslotte toch allemaal om. We rekenen op jullie jongens!

Doelpuntenmakers: Nick 0-1, Jasper 0-2 en Jordi 0-3