Een wereld van verschil

Door Ad Holster

EBOH – Arkel stond ook op 7 maart 2020 op het programma. Het leek alsof de tijd stil heeft gestaan, het wedstrijdformulier lag nog onaangeroerd op de bestuurstafel. Het bleek de laatste wedstrijd te zijn voor de gedwongen Corona stop. De wereld is flink veranderd sinds die tijd, zo ook voor de belangrijkste bijzaak, ons voetballeven.

Op 7 maart werd EBOH nog afgedroogd door een fris superieur Arkel en leek de titel uit zicht. In de editie van 26 september 2020 waren de rollen omgedraaid. Arkel kwam er nauwelijks aan te pas en had het aan keeper Jari van Baalen te danken dat het bij 4-0 bleef. Op papier begonnen beide teams met 8 dezelfde namen als in maart, maar in de praktijk bleek EBOH verder te zijn dan Arkel, dat nog met een veredelde voorbereiding bezig is.
Het verschil zat hem ook in de spitsen. Bij EBOH  was Noëll Goossens een voortdurende plaag voor zijn directe tegenstander Lorenzo Agnoli en bij Arkel zat de goaltjesdief Corné van Horik in de zak van Leroy Verkerk en Shujendi Martis.

In de 4de minuut was het al raak. De actie vooraf was van Joey Steenbakker en de steek kwam via een Arkels been bij Noëll Goossens die zich door het strafschopgebied wurmde en Jari van Baalen kansloos liet. Daarna kwam de beste fase van Arkel, maar Jan Arie Kouwenhoven stond op zijn post en het bleef bij een buitenspelgoal.
De 2-0 was van grote schoonheid. Joey Steenbakker zette prachtig voor en Noëll Goossens kopte tegendraads binnen in de bovenhoek. De koek was nog niet op. De koning van de assist deze middag, Joey Steenbakker, lanceerde de snelle Emerson Antonia en hij mikte tussen de benen van Jari van Baalen raak.

Na rust controleerde EBOH de wedstrijd en schoot uit de vele kansen nog 1 keer raak. Noëll Goossens had een top individuele actie in huis bij de achterlijn en het tikkie terug belandde uiteindelijk bij Emerson Antonia die van dichtbij in kon schieten. Daarna was er nog speelruimte voor de rijk bezette bank van EBOH en kwamen Oberson van der Spek, Jimmy Pieper en Jeremy Boshart in het veld. Het overwicht werd er niet minder om en Oberson en Jimmy hadden de kansen om de score op te hogen, maar Jari van Baalen groeide uit tot de uitblinker van Arkel. Hij tikte ook nog een inzet van Noëll over de lat na een actie en bal op maat van Regga Regales. “Die had ik nog moeten maken, maar ik was op het laatst kapot”, aldus de nieuwe spits van EBOH, die niet te beroerd is om vele meters te maken en vuil werk op te knappen.

Trainer Gilbert de Wildt had genoten van zijn ploeg. ”We waren dit keer wel effectief in tegenstelling tot vorige week toen we 7 kansen onbenut lieten en verder ben ik blij met de nul en het feit dat we niks weggeven”.  Verzorger Dennis Vondermans sprak over “verzorgd voetbal” en heeft Stephen Emelina, Henny Otto en Jordi Fok nog onder behandeling. Jordi Fok (achillespees) zat wel op de bank, maar werd uit voorzorg gespaard. “Ik speel dinsdag met de onder 23 tegen FC Binnenmaas mee om te kijken hoe ver ik ben. Het was een mooie overwinning, maar we moeten ons nog niet rijk rekenen. Arkel heeft een slechte voorbereiding gehad en moest zich zelfs terugtrekken uit het bekertoernooi door te weinig spelers. Zaterdag tegen Altena en de week er op uit naar Wilhelmina, dat zijn echte graadmeters”. En dan hebben we ook nog Junior Calmera en Jesse Rensen ( terug uit Mallorca), Zij zaten nog een schorsing uit van voor de Coronastop.

Is er sprake van een luxe probleem ? “Ik heb geen probleem, ik ben gewoon ontzettend blij met zo’n brede spelersgroep”, zo sprak Gilbert de Windt, die zijn aanvallende tactiek beloond zag met een mooie eerste thuiszege in een nieuw seizoen, waarin met angst en beven elke week gekeken wordt of we wel kunnen voetballen en zonder besmettingen verder kunnen. Laten we alsjeblieft verstandig zijn en blijven met z’n allen. Des te langer houden we het vol, op weg naar vanouds?

EBOH – Arkel                          4-0

‘4         Noëll Goossens           1-0
’35       Noëll Goossens           2-0
’38       Emerson Antonia        3-0
’55       Emerson Antonia        4-0

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares (Jeremy Boshart), Ricardo van Yperen, Joey Steenbakker (Jimmy Pieper), Regga Regales, Wesley Ebbers, Shujendy Martis, Emerson Antonia (Oberson van der Spek), Ricardo Heuveling, Noëll Goossens

Reserves: Kevin van Meerkerk en Jordi Fok
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal
Trainer: Gilbert de Wildt
Ass. Trainer: Jeffey Monster
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zonde
rvan