Doelpuntloos gelijkspel EBOH 1

Door Fred van Dongen

EBOH kwam in Kinderdijk bij collega-tweedeklasser De Zwerver niet aan scoren toe. Ook de thuisploeg wist het net niet te vinden waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0.

EBOH’s speler Joey Steenbakker doet verslag: ‘Na 20 seconden gaf hun laatste man de bal al over onze verdediging heen waarna de spits werd gevloerd en we een penalty tegen kregen. Slecht begin dus maar gelukkig pakte Jan Arie Kouwenhoven de strafschop geweldig. Hierna kwamen er kansen over en weer. De Zwerver zocht snel hun sterke spits op waar ze gevaarlijk mee werden. Maar ook wij kwamen voetballend ook tot mogelijkheden. Na 25 minuten namen we het heft steviger in handen en hadden we veel balbezit. De Zwerver zakte veel in op eigen helft en liet de bal ook aan ons’.

Joey Steenbakker vervolgt: ‘ In de tweede helft waren we sterker dan voor rust en kregen zeker vijf uitgespeelde kansen. Onder andere Noel Goossens, Oberson van der Spek en ik hadden kunnen scoren. Aan de andere kant kwamen zij er nog twee keer gevaarlijk uit maar stond Jan Arie op de goede plek. In de laatste tien minuten gaven we volle druk en leek de bal er nog een paar keer in te gaan. Echter bleef het 0-0. Twee punten verloren dus, maar dat hebben we aan onszelf te wijten.

De Zwerver vierde de 0-0 als overwinning’.*Zaterdag speelt EBOH thuis tegen Arkel.