Eén goede helft te weinig voor EBOH 3

Na de overwinning op IFC vorige week, hoopte EBOH 3 op wederom een goede uitslag op het eigen kunstgras. Helaas, bleef het bij één goede helft. Uiteindelijk was Streefkerk deze in de tweede helft te sterk. Uitslag 2-3.

16. Tommie De Roo

Zonder de geblesseerde Dailey Buddenberg, Patrick Jansen en Rowan Sedoc werd om half 1 afgetrapt tegen een directe concurrent in de strijd om aan degradatie of nacompetitie te ontkomen. Met opgeheven hoofd betrad EBOH 3 het veld. Na de overwinning van vorige week was er deze week het vertrouwen dat op het hoofdveld ook deze wedstrijd in een goed resultaat kon worden omgezet.

Alle goede hoop ten spijt het duurde tweede minuten voor de thuisploeg een achterstand kon goedmaken. Gelegenheidsverdediger Kevin schoof de bal langs de linkerkant in de voetbal van de tegenstander. De bal werd direct richting het centrum gestoken. EBOH was op dat moment net in voorwaartse beweging. In eerste instantie miste de aanvaller van Streefkerk nog. In twee keer was het toch raak. 0-1

De ploeg van Marco Lucas was met een harde klap wakker geworden en nam het initiatief in handen. De thuisploeg had verreweg het beste van het spel en combineerde er rustig op los. Het goede spel resulteerde helaas in niet al te veel uitgespeelde kansen. Ramon – die zijn directe tegenstander in de broekzak had, was dichtbij met een schuiver, maar de bal hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal. Een aantal minuten voor rust werd toch de meer dan verdiende gelijkmaker gemaakt. In tegenstelling tot zijn handelskenmerk – te weten wereldgoals – zette Tim nu knap door in de zestien van de tegenstander en maakte zowaar een relatief lelijk doelpunt. 1-1.

EBOH maakte zich op voor een slotoffensief net voor de rust. Er was nog een schot uit de draai van Robbin. En de EBOH-spits was ook met een sliding dichtbij. De keeper van Streefkerk stond zijn mannetje.

— rust —

Eigenlijk zou het verslag hier beter kunnen stoppen. Zoals wel vaker dit seizoen speelde EBOH 3 een wedstrijd met twee gezichten. Er was kort na rust nog een mogelijkheid voor Robbin, maar daarna zakte het spel als een pudding in elkaar. In de 48e minuut kwam Streefkerk weer op voorsprong na een kopgoal van de ingevallen van beer van een spits. In de 54e minuut bleek de wissel bij Streefkerk goud waard. Dezelfde spits scoorde weer. 1-3. Over en sluiten.

EBOH probeerde het nog wel, aan werklust geen gebrek, maar echt heel gevaarlijk werd het nagenoeg niet meer. Ramon die zijn tegenstander continu de baas was, werd weinig in het spel betrokken. Spits Robbin kreeg nog maar zelden een echt bruikbare bal.

De kansen bleven beperkt. Invaller Halil kreeg nog een mogelijkheid en Ramon probeerde het nog eens van afstand toen de keeper van de tegenstander even zijn doel had verlaten. Streefkerk bleef de bovenliggende partij, maar scoorde niet meer. De thuisploeg daarentegen nog wel. Robbin kopte een corner binnen. 2-3.

De overwinning van vorige week bleek vooralsnog een uitzondering op de regel. EBOH kan tot nu toe dit seizoen voetballend in fasen van de wedstrijd goed mee met elke tegenstander. De ploeg geeft echter te gemakkelijk de doelpunten weg en heeft veel moeite zelf het net te vinden. Komende week maar weer veel trainen op afronden.

E.B.O.H. 3 – Streefkerk 2 : 2-3
Doelpuntenmakers : Tim, Robbin
Man of the Match : Ramon