EBOH viert al vast feest

In de thuiswedstrijd tegen Leerdam Sport op 26 mei zal de kers op de taart gezet worden en een groot feest gevierd gaan worden op de Schenkeldijk met in de avond diverse artiesten.

Vooruitlopend hierop werd  al vast huis gehouden op sportpark Bakestein bij Groote Lindt en aansluitend in de Soos op de Schenkeldijk. Er werd weliswaar maar 1 punt behaald, maar dit was wel goed genoeg voor de officieuze titel en promotie naar de 2de klas. En zo vloeiden er tranen van geluk, want het was net als bij Feyenoord vorig seizoen wel heel lang geleden dat  EBOH zich kampioen mocht noemen, de laatste keer bij de zondag was in 1994 onder Gerrit de Keizer, thuis tegen Sliedrecht, 1-0 winst (doelpunt Stefan Oosting) en bij de zaterdag in de 4de klas in 2010, toen er onder de leiding van Hoessin Youhri bij Noordeloos gewonnen werd.

In de beginfase leek er even een Excelsior scenario voor te doen. Groote Lindt ging goed van start en kwam al na 5 minuten op voorsprong toen Marcel van Berkel de bal uit een corner fraai binnenkopte.
Bijna was er ook de 2-0 toen Bas Jansen uit een gevaarlijke indraaiende vrije trap net naast kopte.
EBOH kwam met de schrik vrij en zag tot grote opluchting en  vreugde Jeffrey Monster de gelijkmaker scoren met zijn houten rechter been uit een voorzet op maat van Wesley Ebbers, die met een steekpass mooi vrij gespeeld werd.  De spanning zat te veel in de benen om er een mooie voetbalshow van te maken. “Ga eens ontspannen en lekker voetballen” riep René Ebbers zijn mannen toe, maar kampioenswedstrijden zijn wedstrijden op zich, waar de spanning hoogtij viert.

Zo ook deze editie, waar Groote Lindt in de 2
de helft niet meer de agressie kon opbrengen om dreigend te zijn, mede door de blessures en smalle selectie, waardoor zij de wedstrijd zelfs met 10 man moesten uitspelen.  En EBOH speelde aanvallend te slordig en te verkrampt, maar de defensie stond wel als een huis. Bijna was er nog wel de 1-2, maar scheidsrechter Ijpelaar weigerde een penalty te geven, toen Wesley Ebbers in de mangel genomen werd  door 2 man na een voorzet van Regga Regales. En een steek van Jeffrey Monster werd door Ricardo van Yperen binnen geschoten, maar afgevlagd wegens buitenspel.
Met de stand bij de Alblas tegen de Zwerver  in het achterhoofd werd de laatste minuten de bal rond gespeeld, in de wetenschap dat het volgende week echt is en nu al vast gevierd kan worden.

Tenslotte waren er bloemen en was er champagne en een emotionele Ries Fok, die net als René Ebbers voor het eerst kampioen werd  als trainer van een 1
ste elftal. ”De laatste 5 minuten schoot ik vol en dacht ik aan mijn vader en Gerrit de Keizer, die veel voor mij en de club betekend hebben. Dit hadden zij zo graag meegemaakt. Fijn dat An de Keijzer er wel bij is en volgende week komt mijn moeder ook. Dit is zo mooi voor de club, we zijn in korte tijd van een speeltuin veranderd  in een goed spelende ploeg met een prima organisatie, ook in de club met een bloeiende jeugdafdeling en daar ben ik trots op, er hebben 5 trainers mij gebeld om te zeggen dat wij de best spelende ploeg hebben en het kampioenschap verdienen en ons veel succes toewensen. En voor alle jongens die dit voor het eerst meemaken, zoveel zijn er niet die kunnen zeggen dat ze een keer kampioen geworden zijn. Ook een compliment aan Groote Lindt, zij gingen er vol voor vandaag en af en toe was het  op het randje, maar dat vind ik niet erg, dat geeft meer voldoening, als je het toch redt” .

Ook keeper Pim Versluis glunderde van oor tot oor: “ik ga overal weg met een kampioenschap, 2 jaar geleden bij RCD en nu bij EBOH en volgend seizoen ZBC’97!”
En zo was het erg gezellig op het terras van de Lindt, druk bevolkt door Dordtenaren. “Ik weet niet hoeveel leden we hebben, maar ik denk dat de helft hier zeker aanwezig is”, zo sprak Peter  Jansen.
En hoe mooi was het dat onze jeugd  hier was met de bus en pas na de wedstrijd  naar het Pinksterkamp in Limburg ging om onze jongens luid aan te moedigen, getooid met prachtige  shirts “En EBO is zo prachtig” . We hebben er een hoogtepunt bij in de geschiedenis en volgende week volgt de apotheose thuis tegen Leerdam Sport.
Mo Salman kan er dan ook weer bij zijn. Hij werd tegen Streefkerk uit het veld gestuurd nadat hij bij zijn “kinderbijslag” gegrepen was, door de aanvoerder van Streefkerk. Vanwege de omstandigheden en goede rapporten is zijn straf teruggebracht van 8 naar 2 wedstrijden.  
De bijbehorende foto’s zijn gemaakt door Jan Scheurwater.

Groote Lindt – EBOH 1-1

‘5 Marcel van Berkel 1-0
’26 Jeffrey Monster 1-1

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jeffrey Manzanares, Leroy Verkerk, Jordany Martinus (Henny Otto) ,Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster, Wesley Ebbers, Regga Regales

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspelers:  Henny Otto, Antonio Manzanares, Gianni Weststrate
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun

Lees hier het verslag van de Stem van Dordt ( Fred van Dongen)