EBOH verliest van RCD

In de laatste oefenwedstrijd voor de start van het bekerprogramma maakte EBOH geen beste beurt.

Het verloor met 3-2 van RCD, dat liet zien over een frisse ploeg te beschikken. Overigens kreeg EBOH niet de kans om minimaal gelijk te maken, want de scheidsrechter maakte er 10 minuten voor tijd een eind aan. Door een zweepslag kon hij niet verder en voor de aanwezige Ed Piket was het te laat om nog in te vallen. Trainer Ab van Wijk liet voor rust de spelmakers Mo Salman en Wesley Loos aan de kant, alsmede Adje Kabbah en Ricardo van Yperen.

RCD begon goed en kwam verdiend op voorsprong door een lob van de van Oranje Wit over gekomen Franklin van Wielingen. Daarna was het EBOH wat de klok sloeg en via 2x Ricardo van de Merwe, 2x Suayip Yaman ,en 2x Hamza Zhourakti, kreeg het  6 uitstekende kansen op rij (vrij voor de keeper) om te scoren. Uiteindelijk was het Patrick Welts die de 1-1 op het scorebord zette uit de rebound, nadat de inzet van Suayip Yaman gestuit werd door de keeper. Na rust kwamen de invallers het veld in en was er geen diepgang meer op de vleugels. Jeroen Snoek kon de 2-1 aantekenen voor RCD, maar Melvin Boer kon weer egaliseren door een corner van Wesley Loos fraai binnen te koppen. Het antwoord van RCD kwam van oud DFC’er Erik Vos die van dichtbij de 3-2 aantekende.  En toen kwam er een vroegtijdig einde aan de wedstrijd.

Zaterdag start de bekercompetitie met de uitwedstrijd tegen Virtus in Zevenbergen. Omdat dit een zondagvereniging is, begint de wedstrijd om 17.00 uur.