EBOH nog niet op 1e klasniveau

In de 2de wedstrijd van het Dick van der Sluis toernooi moest EBOH het opnemen tegen 1ste klasser Alblasserdam. En dat was andere koek dan LMO of GSC/ODS. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-0 zege voor de Alblasserdammers. Toch was trainer Ab van Wijk niet ontevreden. “Je weet dat ze 2 klassen hoger spelen, een hoger tempo hanteren en meer balbezit hebben. Als je dan uiteindelijk verliest met 2-0 door een mooi genomen vrije trap en een penalty uit een aangeschoten handsbal en verder weinig uitgespeelde mogelijkheden weggeeft dan heb je het wat mij betreft goed gedaan. Qua veldspelmogelijkheden hebben wij er minstens net zo veel gehad”.

Doordat Alblasserdam de wil oplegde aan EBOH, moesten de roodzwarten het hebben van een aantal spaarzame mogelijkheden. Zo had de keeper van Alblasserdam moeite met een punter van Ricardo van Yperen en kreeg Mo Salman vlak voor rust nog de grootste mogelijkheid na goed doorzetten van Adje Kabbah op de achterlijn. Hij raakte echter het lichaam van een verdediger, waardoor Alblasserdam met een 1-0 voorsprong ging rusten, doordat Patrick Berends een vrije trap van 20 meter over de 9 mans muur in de bovenhoek slingerde. Na rust was er eenzelfde spelbeeld met voor EBOH mogelijkheden via Adje Kabbah (lob net naast) en Hamza Zhouhrakti (schot net over). Sonny Schouten scoorde voor Alblasserdam de beslissende 0-2 door een penalty raak te schieten, na een aangeschoten handsbal (je kan die armen er moeilijk afhakken). Hamza moest vlak voor tijd ook nog het veld verlaten doordat hij door bleef mekkeren over het feit dat hij afgevlagd werd wegens vermeend buitenspel in een kansrijke situatie. Bij EBOH stond Danny Peters na zijn bovenbeenblessure weer onder de lat en zag het centrale verdedigingsduo Cyrille Elsschot en Melvin Boer er goed uit. Wesley Loos ontbrak. Hij vertoefde op Lowlands. Dinsdagavond oefent EBOH bij RCD.

Winnaar van het Dick van der Sluis toernooi werd uiteindelijk het Unitas zondag van Ries Fok. Door met 10-0 te winnen van GSC/ODS hadden zij een beter doelsaldo dan Alblasserdam.

Grote zege EBOH 2

EBOH 2 verraste met een 7-0 overwinning op hoofdklasser Stedoco 2. Grote man was de talentvolle Bugay met 4 doelpunten. De overige goals kwamen van Jesse Rensen, Halil Tirkas en  Jordi Teubel uit een penalty .De winnaar bij de reserves werd Oranje Wit 2. Donderdag wonnen zij al met 3-0 van EBOH 2 en nu werd EBOH 3 met 7-2 verslagen. EBOH 3 aangevuld met spelers van de A1 moest opdraven omdat GSC/ODS geen 2 elftallen samen kon stellen op de finaledag.