EBOH valt in de sloot in Ottoland

Altijd vervelend als je op je werk komt en ze vragen “wat heeft je club gedaan?” en je moet antwoorden “3-0 verloren van de onderste” en er ook niet veel op af te dingen valt.

In de kantine van VVAC hangt de spreuk: “Tussen camping en droge sloot werd ons cluppie groot” . De sloot staat inmiddels vol en EBOH slaagde er niet in om droog de overkant te halen. Met een belabberde sprong viel het er midden in.
Hoessin Jouhri had uit de beschikbare spelers (Emre Aynihan viel ook af met een hamstringblessure) een nieuwe tactische variant bedacht. Dit keer mocht de 18 jarige Nick van Wijngaarden zijn debuut maken op het middenveld en hij werkte zich 3 slagen in de rondte tot kramp aan toe op het laatst en speelde heel verdienstelijk.
Buiten Jesse Rensen om, die wel zijn niveau haalde, gold dit helaas niet voor de rest van het team. Qua mentaliteit en instelling kon het een voorbeeld nemen aan VVAC. Het is geen wonderteam en als de Ottolanders zich veilig spelen, hebben ze het goed gedaan, maar ze gingen wel vol voor de duels en de 2
de bal.

De 1ste helft ging redelijk gelijk op met de passie en inzet van VVAC en een technisch vaardiger EBOH. Pim Versluis moest een paar keer handelend optreden en VVAC was dichtbij de 1-0 na een kopbal van de lange Mark Houweling, die via de op de lijn staande Antonio Manzanares in de handen van Pim kwam. Aan de andere kant had het ook zo maar 0-1 kunnen staan. Grensrechter Ruisbroek van VVAC is voorlopig ook genomineerd voor de gemeenste assistent van 3C, samen met zijn collega van Groote Lindt. Hij vlagde volkomen ten onrechte 2x Johnny Granger af, die vrij voor het doel kwam na een steekpass en een bal over 50 meter van Leroy Verkerk.
Jesse Rensen had nog een mooie tegendraadse kopbal in huis, maar het handje van Mathijs de Hoop en een verdediger op de doellijn brachten redding. De 1-0 was toch voor VVAC. Mo Salman werkte een bal weg, die eigenlijk voor Pim Versluis was. Nick Lakerveld schoot de afvallende bal binnen en via de vuisten van Pim kwam hij voor de voeten van oud doelman en nu spits zijnde Aljan Dekker en hij kon makkelijk binnen tikken, al dan niet in buitenspelpositie.

Na rust drong EBOH aan zonder tot grote kansen te komen. De topscorer van 3C Leroy Verkerk mocht nog een keer aanleggen voor een vrije trap, maar de matig leidende scheidsrechter Verstraten weigerde de muur op afstand te zetten. Gevolg was een pegel op het hoofd van Gert-Jan de Wit, die gestrekt ging en een tijdje verzorgd moest worden.
Uit het niets kwam VVAC op 2-0. Tom den Besten had een hele mooie voorzet in huis, die door Jesse de Bruin schitterend ingekopt werd. En toen werd het alleen maar moeilijker.
Cyril Elschot mocht weer minuten maken en ook de behendige 16 jarige “Joel Ricardo Cruz da Cunha” (de VVAC speaker had hier enige moeite mee) liet zien over voetbalkwaliteiten te beschikken. Ook Sietse Schuurman mocht nog zijn opwachting maken. Maar EBOH kwam niet verder dan een kopbal van Nick van Wijngaarden uit een voorzet van Jeffrey Monster die net over ging.

VVAC had veel gele kaarten nodig van de vaak wapperende leidsman voor het onderbreken van veelbelovende aanvallen. Ook EBOH kreeg een paar onnodige prenten. Het slotakkoord was voor  de gastheren die met applaus en high fives van het publiek de 1ste overwinning vierden. Tom den Besten bediende invaller Bob van Oosterhout, die vanaf rechts liet zien hoe je een doelpunt moet maken in de verre hoek.
Mo Salman vertrok niet direct naar de kleedkamer, maar blies verstandig nog even stoom af buiten: “Dan zeg ik misschien de verkeerde dingen. Het heeft allemaal met kwaliteit en instelling te maken. Vooraf roepen we hoe goed we allemaal zijn, maar ik zie er niks van terug. We knappen achterin het vuile werk op, maar verliezen de slag op het middenveld en zijn overal een stap te laat”. Hoessin Jouhri sprak over de slechtste wedstrijd sinds tijden:
“Het begint allemaal dat we minimaal net zo scherp moeten zijn als de tegenstander. We waren voortdurend te laat. De jongens die het moesten brengen, brachten het niet. Na 2 overwinningen dachten we er weer te zijn, typisch voorbeeld van een wisselvallige ploeg”
Aanvoerder Jeffrey Monster had het ook slecht naar zijn zin: Tijdens de pasjescontrole staan er nog een paar te pissen en met hun mobiele telefoon te spelen. Dat kan niet, dan moet je al de focus op de wedstrijd hebben”. Volgende week is het herfstvakantie en over 2 weken wacht Drechtstreek thuis. Op voorhand een zware dobber tegen een topper in 3C.

VVAC – EBOH 3-0

’39 Aljan Dekker 1-0
’70 Jesse de Bruin 2-0
’88 Bob van Oosterhout 3-0

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Tom Slagter (Sietse Schuurman), Leroy Verkerk, Mo Salman, Wesley Loos, Jeffrey Manzanares, Johnny Granger, Jesse Rensen (Joel Ricardo Cruz da Cunha), Jeffrey Monster, Antonio Manzanares (Cyril Elschot), Nick van Wijngaarden