EBOH thuis nog zonder zege

De Ries Fok elf kan thuis nog niet overtuigen. In 3 thuiswedstrijden werd pas 1 puntje gepakt
in de derby tegen SC Amstelwijck. Tegen Groot Ammers ging het net als tegen Tricht in de
slotfase weer mis.
“Man of the match” Pim den Hartog schoot in de 83ste minuut vrijstaand in de 16( !) de 1-2 binnen na een panklare voorzet vanaf
rechts en invaller Joost Schaap maakte er vlak voor tijd in de korte hoek zelfs 1-3 van, nadat een andere invaller Jesse den Engelsman alle ruimte kreeg om de achterlijn te halen. En daarmee staat de favorietenrol van EBOH in de ijskast. De achterstand op de ongenaakbare koploper GJS bedraagt al 8 punten.

Groot Ammers eindigde niet alleen beter, maar begon ook beter aan de wedstrijd door EBOH onder druk te zetten. Al na een kwartier schoot Pim den Hartog de bal fraai in de bovenhoek. Daarna kroop EBOH uit zijn schulp en moest doelman Sjoerd Lakerveld aan de bak. Op de inzet van Adje Kabbah na een mooie voorzet van Remy Holster had hij geen verweer en zo gingen de teams rusten met een 1-1 stand. In de 2de helft ging EBOH voor de volle winst, maar kon het net niet vinden. Diverse schoten vlogen net over en anders stond er altijd nog de uitstekend keepende Sjoerd Lakerveld. Zo redde hij fantastisch op een inzet van Remy Holster, die via een steekpassje alleen op de doelman mocht doorgaan. Ook de invallers Wesley Ebbers, Milan Bax en Ricardo van de Merwe konden het tij niet keren. En zo werd de wedstrijd tegen Groot Ammers een kopietje van die tegen Tricht en ging EBOH in de slotfase weer onderuit tegen een fysiek sterke tegenstander. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen VVAC en kunnen onze jongens de ongeslagen uitstatus hopelijk weer waar maken. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 13 oktober tegen koploper GJS.