EBOH verliest van VVAC

Door met 1-0 van VVAC in Ottoland te verliezen is EBOH ook haar ongeslagen uitstatuskwijt. Op het fraaie sportpark de Put, waar de promovendus “Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum” de beschikking heeft over 2 mooie kunstgrasvelden, werd Bart Koomans de matchwinner. Na een kwartier kopte hij ongedekt bij de 2de paal uit een hoekschop binnen.

Tijd genoeg nog om deze achterstand recht te zetten, maar de uitblinkende doelman Aljan Dekker liet zich niet passeren. EBOH begon met Ramon Braun in de goal. Hij verving de aan zijn teen geblesseerde Marlon Huijser. De topscorer van EBOH Adana (Adje) Kabbah stond reserve, omdat hij te laat arriveerde. Daarmee was de angel uit de ploeg van Ries Fok.
Toch kreeg EBOH in de 1ste helft 2 goede mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Remy Holster schoot naast na goed doorzetten van Gijs Bregman vanaf de linkerkant en dezelfde Gijs schoot uit een corner van Wesley Ebbers van dichtbij over. Na rust verving Wessel de Graaff de bij een botsing geblesseerd geraakte Paul Reijnders en kwamen ook
Mark Oldenburger en Adje Kabbah nog in het veld. EBOH voerde de druk op en kreeg nog 3 goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Patrick Welts kwam na een mooie steekpass vrij voor doel, maar schoot tegen de benen van Aljan Dekker op. Gijs Bregman kopte fraai in na een voorzet van Leroy Verkerk, maar de bal verdween net naast de verkeerde kant van
de paal. In blessuretijd schoot Cyrill Elschot uit een afgeslagen corner de bal prachtig in de bovenhoek. Alle roodzwarten veerden op, maar doelman Aljan Dekker kon er nog net een handje tegen aanhouden. Aan de andere kant kreeg VVAC nog mogelijkheden op de counter, maar Ramon Braun hield verder zijn doel schoon. Bij de Ottrolanders gingen even later de armen in de lucht en lagen de Dordtenaren uitgeteld in het kunstrgras.

Al met al een teleurstellend resultaat, waardoor EBOH in het rechterrijtje is beland. Reacties na afloop van de wedstrijd:
VVAC trainer Cees van Bavel: “Als iemand me van tevoren had gezegd dat we EBOH zouden verslaan, hadden ze me af kunnen voeren van het lachen. Dit was weer een overwinning van het collectief. Een gelijkspel had vandaag niet misstaan, want EBOH heeft ook een goede ploeg. Ik denk dat de gelukkigste gewonnen heeft”EBOH trainer Ries Fok: “ Wij zijn slordig geweest in de afwerking. We voetballen best aardig,maar de focus moet eerst op inzet komen te liggen “Aanvoerder Leroy Verkerk: “Wij zullen een tandje bij moeten schakelen” Spits Adje Kabbah: “Ik stond er naast, omdat ik te laat was bij de wedstrijdbespreking en dat begrijp ik overigens goed. Al denk ik dat we, met mij vanaf het begin erbij, wel hadden
gewonnen”

De dit seizoen gestopte oud-captain van EBOH Ronald Plaisier: “Er zit zoveel voetbal in deze ploeg, dat moet er een keer uitkomen. Het komt best goed allemaal en dat hopen alle supporters ook. Zaterdag komt de ongeslagen koploper GJS op bezoek aan de Schenkeldijk .Een mooie affiche om de zwakke start van de competitie recht te zetten.