EBOH te sterk voor MVV'58

Het seizoen zit er op. Althans qua mogelijkheden op nacompetitie. Enige wat nog rest is het seizoen uitvoetballen en er iets moois van proberen te maken. En dat is geen gemakkelijke opgave. Zeker niet als je alleen nog maar tegen ploegen speelt die bovenin meedraaien. Te beginnen deze zaterdag tegen MVV’58.

MVV’58 – EBOH : 0 – 2
Doelpuntenmakers: Johan Gerlach, Tim Stok

Eerder dit seizoen won EBOH de openingswedstrijd van het seizoen met 1-0 van de ploeg uit Meteren. Ondertussen won naderhand MVV’58 de eerste periode terwijl EBOH met lege handen achter bleef.

De wedstrijd van zaterdag begon voortvarend. EBOH zette druk en speelde continu op de helft van de thuisploeg. Het positiespel liep lekker, maar daar kregen de gasten ook de ruimte voor. Toch was het MVV’58 dat de eerste kans kreeg. Na zo’n 8 minuten spelen wist Donny v.d. Laars (op doel omdat Joey Hughes de rest van het seizoen aan zich voorbij moet laten gaan) knap te redden.

Vervolgens kreeg Sietse Schuurman een kopkans na een voorzet van Ronald Plaisier. En vijf minuten later was het hetzelfde duo dat een kans creëerde. Nu schoot “de Toivonen van EBOH” over. Ondertussen moest Abdul Zaada het veld verlaten en werd vervangen door Vincent Mutter. Resultaat van een harde – onnodige – trap in de eerste minuut.

Na twintig minuten opende EBOH de score. Op een steekpass van Sietse Schuurman reageerde Johan Gerlach goed en rondde knap af.

Even later soleerde Marc Oldenburger langs enkele MVV spelers, vervolgens gaf hij de bal hoog op Johan Gerlach die de bal niet kon drukken. Toen volgde de drinkpauze. En die deed de Dordtenaren geen goed. Het ritme was gebroken. MVV kreeg wat kansen. Maar keer op keer stond Donny v.d. Laars goed te keepen. 0-1 werd de ruststand.

In de rust moest ook Vincent Mutter geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats kwam Tim Stok. De invaller had in de tweede helft 10 minuten nodig voor zijn doelpunt. Na een actie van Johan Gerlach over rechts, koos Tim Stok goed positie. De aanval werd beloond met een treffer 0-2.

Meer kansen volgde Sietse Schuurman kwam één-op-één, net als Tim Stok, ook werd onterecht een goal afgekeurd wegen buitenspel, een voorzet van Johan Gerlach op Tim Stok werd uiteindelijk knap gekeerd.

De stand bleef echter steken op 0-2. Een fijne overwinning voor EBOH. Waarbij iedere een goede pot speelde, maar waarbij met name Marc Pirone foutloos was.