EBOH verliest van zichzelf en van Herovina

Eerder dit seizoen verloor EBOH met 4-0 in Herwijnen, dus had de thuisploeg vandaag wat recht te zetten. Zeker met die mooie weer en het vele publiek langs de lijn. Het was immers Supermonday aan de Schenkeldijk. Zowel zaterdag als zondag 1 speelde thuis. De ploeg moest wat laten zien.

EBOH – Herovina : 1 – 2
Doelpuntenmaker : Bas van Oosterhout

EBOH begon goed aan de wedstrijd en speelde het grootste gedeelte van de tijd op de helft van de tegenstander. Na zes minuten schoot Abdul Zaada naast. Enkele minuten later was het Sietse Schuurman die een mooie actie van de van een blessure herstelde Mohamed al Salman niet af kon ronden. Een lange bal van Milan Bax werd even later knap aangenomen door “de Toivonen van EBOH” maar het schot dat volgde ging naast.

Na een schotje van Herovina daalde het tempo iets. En er volgde kleine kansen over en weer. De ruststand bleef op 0-0 steken. Een gevaarlijke stand. Herovina was er immers de laatste weken constant in geslaagd de rust te bewaren, te blijven werken en te wachten op de kans die komen gaat.

Kort na rust schoot Sebastiaan Bekkers knap van afstand, maar de bal werd gekeerd. Herovina raakte niet veel later de lat. Waarna een prachtige actie van Mohamed al Salman net naast het doel van de tegenstander verdween. Voor het publiek was er genoeg te zien.

Uiteindelijk kreeg Herovina in de 62e minuut een corner. En dit was de kans waarop zij hadden gewacht. De vele lange en stevige spelers denderden weer naar voren. Met overtuiging – en een klein zetje in de rug bij Paul Reijnders – was het nu vanuit de corner raakt. De bal werd hard langs Donny v.d. Laars geknikt. 0-1.

Nog geen drie minuten later wisten Milan Bax en Ronald Plaisier op de rechterflank niet kordaat in te grijpen en werd direct de 0-2 gemaakt. In enkele minuten tijd gaf EBOH zo de wedstrijd die tot dan toe redelijk onder controle was geweest uit handen.

Na de nodige wissels werden de Dordtenaren weer gevaarlijker. Met name Rogier Mutter viel knap in. Een kopkans van Paul Reijnders verdween net niet in het vijandelijk doel. De kans die invaller Bas van Oosterhout kreeg deed dat wel. Hij pakte zijn doelpuntje mee. Een welkom geschenk, want Bas van Oosterhout is nog altijd op jacht naar de all-time topscoorders titel van EBOH-zaterdag.

Nadat de bal van Bas in het doel was verdwenen wilde EBOH nog haast maken om op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Het liep echter wat anders dan gehoopt. De keeper van Herovina pakte de bal op en wilde deze niet aan Mohamed al-Salman afstaan. Dat resulteerde uiteindelijk in een vuistslag op het hoofd van de EBOH-spits. Die op zijn beurt daar niet van gediend was het de keeper van de tegenstander onderuit maaide.

De scheidsrechter had het hele incident gemist. Vanaf de zijkant was duidelijk te zien dat hij onderweg was naar de middenstip en de andere kant opkeek. Tot woede van EBOH trok de scheidsrechter vervolgens terecht rood voor Mohamed al Salman, maar liet hij de keeper van Herovina staan. Meten met twee maten noemt men dat. Hij wist te vertellen dat hij “iets van een veeg” had gezien. Logischer was dat hij daar iets over had gehoord van een Herovina-speler.

In de commotie die daarover ontstond moest EBOH-aanvoerder Ronald Plaisier nog twee gele kaarten slikken. En dus ook vertrekken. Wat zou er gebeurd zijn als Mohamed al-Salman was gaan liggen bij de klap van de Herovina keeper in plaats van terug te schoppen? We zullen het niet meer weten. Maar in de minuten die volgde kreeg EBOH nog de beste kansen en dat met negen man. De score wijzigde echter niet meer. En zo verloor EBOH misschien wel meer van zichzelf dan van een uitgekookt Herovina.