Stadsmentaliteit legt het af tegen dorpsmentaliteit

Op weer een mooie zaterdag had EBOH de kans te strijden voor die laatste strohalm. Want nacompetitie zou nog altijd een mooi toetje zijn. Dat moest gebeuren tegen de Alblas. De ploeg uit Alblasserdam was zo goed als veilig, maar met één overwinning zou dit zeker het geval zijn. En maar wat graag zouden ze zaterdag die punten in de wacht slepen. Een gemakkelijke pot zou het niet worden.

EBOH – De Alblas : 1-4
Doelpuntenmaker: Sietse Schuurman

Na nog geen dertig seconde spelen kreeg Tim Stok een grote kans op de 1-0, helaas verdween de bal niet in het net. Echter na nog geen vijf minuten, was er niet een snelle openingsgoal voor de thuisploeg maar voor de gasten. De Alblas mocht heel simpel de bal binnen tikken. 0-1.

De rood-zwarten waren lamgeslagen. Er werd nog wel geprobeerd te voetballen. Maar het voetbal liep alles behalve lekker. Ondanks het mooie weer, werden de mouwen niet opgestroopt. Terwijl de Alblas bleef knokken voor elke meter. En dat resulteerde voor rust in de 0-2.

Met twee wissels in de rust, probeerde EBOH nog recht te breien wat in de eerste helft fout ging. Maar het mocht niet baten. Ook in de tweede helft leek EBOH niet bij machte een vuist te maken. Zo scoorde De Alblas in de tweede helft nog tweemaal. Omdat Sietse Schuurman bij EBOH nog de eer redde, was uiteindelijk de uitslag 1-4. Een kansloze nederlaag die de Dordtenaren vooral zichzelf mogen verwijten.

Daar waar de Alblas een hele wedstrijd lang de motivatie had om te werken voor de punten, leek EBOH te wachten tot automatisch de puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. Uiteindelijk waren het de Alblasserdammers die terecht de punten meenamen.

Aan het einde van de wedstrijd was het nog even schrikken toen Johan Gerlach een nieuwe hoofdwond opliep. De schade viel dit keer mee.