EBOH ruim langs DFC

Alex Zondervan had donderdagavond het goede voorbeeld gegeven met sneeuw ruimen en Gert Fok met zijn werkploeg maakten het vrijdag af en zo kon er op een prima grasmat geoefend worden tegen DFC.  Het werd net als in de vorige competitiejaargang  4-0 voor de ploeg die nu een klas hoger speelt en daarmee tankte de ploeg van Ebbers en Fok weer een beetje vertrouwen na de competitienederlaag tegen Altena.

Van de vorige week nog afwezige “Big Five” waren Henny Otto en Junior Calmera weer beschikbaar.  En Junior zorgt er in ieder geval voor dat EBOH voorin wat meer te bieden heeft. Hij kan het uitstekend vinden met Regga Regales en het duo zorgde ook voor de 1-0 bij rust. Junior gaf de steekpass en Regga tikte de bal beheerst langs de prima keeper van DFC Daniël Jansen. DFC, met oud EBOH’ers Suayip Yaman, Matthijs Jongeneel en Antonio Manzanares in de gelederen gaf voor rust nog behoorlijk tegenstand, maar Jan Arie Kouwenhoven bleef de baas in zijn doel en Matthijs Jongeneel schoot een vrije schietkans naast.

Na rust was EBOH heer en meester en tekende Regga Regales voor zijn 2de doelpunt. Een snel genomen vrije trap van Reggi de Windt bracht hem schuin vrij voor Daniël Jansen en hij schoot de bal in de verre hoek via de paal binnen.  De 3-0 was een heerlijke pegel van Leroy Verkerk, die de keeper alleen maar voorbij hoorde suizen en in de slotfase scoorde invaller Joël da Cruz met een mooie lob de 4-0. Scheidsrechter Frans Stal, die na zijn internationale debuut in Torremolinos nu ook zijn scheidsrechtersdebuut op de Schenkeldijk mocht maken, hield het er daarna snel voor gezien, met in zijn achterhoofd ongetwijfeld de 3de helft in de soos. Die was al een tijdje in volle gang met een heuse bestuursvergadering aan de bar en een volle bezetting van voetbalgasten uit heel Dordrecht.

En zo werd het toch nog een gezellige voetbalmiddag. Komende zaterdag speelt EBOH de verste uitwedstrijd van het seizoen tegen Brederodes uit Vianen.