EBOH onherkenbaar tegen Ameide

Het leek er op alsof de spelers een massale stapavond achter de rug hadden, zo slap begon EBOH aan de wedstrijd. Tegenstander Ameide oogde fitter en frisser en was vroeg naar bed gegaan.  In de 1ste helft legden de Ameienaren de basis voor een verdiende 0-2 zege.

Wat een contrast met vorige week, toen EBOH Groote Lindt het vuur aan de schenen legde in een opwindende 2de helft. Met dezelfde 11 was het dit keer 3x niks ,al was EBOH wel gehandicapt door de gebroken hand van Antonio Manzanares en kon het ook  Nick Stam op de blessurelijst er bij zetten met liesklachten.  De op het oude nest teruggekeerde Sam Versluis, die een “amateurloopbaan” achter de rug heeft bij clubs als Kozakken Boys, Unitas, Stedoco en LRC, gaf de eerste waarschuwing af. Hij kopte een lange  voorzet via de binnenkant paal in de handen van Pim Versluis.  EBOH bleef slordig spelen en ook de altijd zo betrouwbare Mo Salman was niet in goede doen.

Ameide bleek een meester te zijn in spelhervattingen.  Bij een volgende hoge voorzet leek Pim Versluis de bal uit de lucht te plukken, maar gehinderd door diverse spelers liet hij de bal vallen en zei  Art Kruis dank je wel. De pas 18 jarige talentvolle scheidsrechter John Meeuwse uit Papendrecht (een nieuw makkelietje?) nam de tijd om  de situatie te beoordelen en zag uiteindelijk Pim Versluis en Mo Salman op de grond liggen. ”Twee spelers van dezelfde partij lopen elkaar in de weg, doelpunt !”. Met een knietje in de rug werd het er voor Mo Salman niet gemakkelijker op en EBOH kon de defensie van Ameide niet verontrusten, op een paar in de muur geschoten vrije trappen na. Ameide kwam zelfs op 0-2 en weer was een gevaarlijke corner de aanleiding. De mee naar voren gekomen verdediger Joran Visee kopte hoog in het doel binnen.

Na rust stond EBOH beter en gaf niet zo veel meer weg, al moest Pim Versluis nog wel een keer gestrekt om een kopbal uit weer  een corner  van Bas de Kruijk onschadelijk te maken. Voor de rest was het EBOH op zoek naar de aansluiter.  Jeffrey Monster en Jesse Rensen vonden doelman Fabian den Hartog op hun weg en het dichtst bij was nog Johnny Grener.  Hij pikte een steekpass van Jeffrey Monster op met zijn snelheid, passeerde alles en iedereen, maar de bal had onvoldoende vaart en kon voor de doellijn opgeruimd worden. En verder profiteerde Ameide slim van de door scheidsrechter Meeuwse geboden ruimte. Menige Dordtse aanval werd met een overtreding onderbroken. Het talent uit Papendrecht deed het af zonder kaarten en floot ondanks drinkpauzes en blessurebehandelingen precies na 90 minuten af. Blijkbaar moest hij vroeg thuis zijn en dacht bij zichzelf: “al voetbalt EBOH nog een jaar, ze maken hem toch niet”.

Trainer Hoessin Jouhri was zijn euforie van vorige week snel kwijt:  “Het was een super slechte 1ste helft, geen agressie, helemaal niks en ook nog eens 2 persoonlijke fouten.  Ik kon niet ingrijpen, omdat ik maar precies 11 spelers had en 3 wissels met al een wedstrijd in de benen. En dan heeft Antonio ook nog eens die handblessure, waardoor hij in zijn acties beperkt is. De 2de helft was iets beter en als de aansluiter komt, wordt het nog een wedstrijd.” Met een jaloerse blik keek hij naar Ameide: “Een hele degelijke ploeg, met uitstekende spelhervattingen en veel slimmigheidjes.
Lekker agressief, in de duels en de 2de bal, die zullen goed meedraaien in deze afdeling”.
Komende zaterdag is er weer tijd voor revanche. EBOH speelt dan uit bij ZBC’97.