EBOH nog op zoek naar de vorm en doelpunten uit 2018

Het is EBOH nog niet gelukt om een competitiedoelpuntje te maken in 2019. Dan kan je niet winnen en als de tegenstander er dan eentje inprikt, ga je weer de bietenbrug op. Zo ook op een sombere natte zaterdagmiddag in Vianen. Het hoofdveld lag er ogenschijnlijk netjes bij, maar er werd toch uitgeweken naar het kunstgrasbijveld, zonder beschutting van een overdekte tribune.

De thuisploeg Brederodes had voorafgaand aan het duel nog maar 10 punten verzameld en bivakkeerde op nacompetitieplaats 12. Het was na afloop dolgelukkig met de 1-0 zege en een belangrijke stap richting handhaving was gezet.  EBOH deed weer eens haar reputatie eer aan om onderaanstaande ploegen een duwtje in de goede richting te duwen. Het was voor de rust niet al te best wat de mannen van Ries Fok en René Ebbers lieten zien. Rick, de vader van Jeffrey Monster vatte het kernachtig samen. ”Ze ouwehoeren te veel en werken te weinig”. En zo was het. De heren konden een voorbeeld nemen aan de inzet en gedrevenheid van Brederodes. Zonder overigens tot grootse daden te komen, want de kansen waren op 1 hand te tellen. Regga Regales kreeg nog wel een mooie kopmogelijkheid na een perfecte voorzet met “rechts” van Jeffrey Monster, maar hij kopte mis en dezelfde Regga treuzelde te lang na een door Junior Calmera verlengde lange bal. De roep om een strafschop was tevergeefs. Het hoogtepunt uit de 1ste helft was een fraaie van Persie vrije trap van de rappe rechtsbuiten van Brederodes  Joey Balk. Jesse Rensen had een overtreding begaan net buiten de 16 en de kleine Balk krulde de bal in de bovenhoek.

Na rust tapte EBOH uit een ander vaatje, alsof ze geluisterd hadden naar Rick Monster. De ene na de andere aanval rolde op het doel van Brederodes af en de thuisploeg schakelde over op de Italiaanse tactiek van zo veel mogelijk vertragen en blessures voor te wenden. Met name de doelpuntenmaker Joey Balk was hier een meester in.
Kansen kwamen er voor EBOH, maar de afwerking was beneden de maat.  De inzet van Regga Regales werd gepareerd door doelman Bastian Spriel en Jeffrey Monster kwam telkens net te kort voor de goal of kopte over.  Brederodes kreeg nog 1 kans. Julian van Abkoude tikte de bal langs Jan Arie Kouwenhoven, maar Jesse Rensen kon de bal van de lijn tikken. In de slotfase gooide EBOH met 1 op 1 achterin alles op de aanval, maar met kunst en vliegwerk hield Brederodes de nul, met ook af en toe wat geluk, maar dat heb je nodig om te winnen. Een keiharde voorzet kwam op het scheenbeen van verdediger Bas Doeland en de bal verdween rakelings over het doel in plaats van er in.

Ries Fok repte na afloop over de slechtste 1ste helft die hij zijn ploeg zag spelen in dit seizoen. ”Het leek Babbelonië wel. De 2de helft was de beleving beter, krijgen we de kansen, maar valt hij niet, daar ontbeert ook een beetje geluk, wat we in 2018 wel hadden, en dan verlies je met 1-0. Maar als we de wedstrijd zo beginnen als in de 2de helft verliezen we hier niet”. Aan de scheidsrechter lag het ook niet. Roel Metsemakers liet over het algemeen lekker voetballen en had oog voor schwalbes. Hij beoordeelde alleen een aanname van Jay Tahloe verkeerd. Hij ving de bal in kansrijke positie op met de schouder, maar de leidsman oordeelde hands. Het leverde Jay ook nog een gele kaart op wegens protesteren.

Naast de nog geblesseerden Jordy Fok en Jeffrey Manzanares deed ook Thomas Keuter niet mee. Hij was net terug van een vakantie naar Lapland, waar hij het Noorderlicht heeft gezien. Dat licht zag EBOH helaas niet in Vianen. Volgende week thuis tegen Woudrichem zal het toch echt weer eens moeten gaan gebeuren.

Brederodes – EBOH 1-0

’30 Joey Balk 1-0