EBOH laat 2 punten liggen tegen Groote Lindt

De Ries Fok elf verzuimde in de thuiswedstrijd tegen de nummer 1 na laatst Groote Lindt 3 punten in de tas te stoppen. De matige wedstrijd die pas in de 2de helft op gang kwam, eindigde in 1-1. En daarmee deed EBOH zich te kort, want in de slotfase werden een aantal dotten van kansen gemist. Bij Groote Lindt gingen de armen in de lucht na afloop. Zij hadden zich naar een verdienstelijk gelijkspel geknokt. Ries Fok wist hoe het kwam: “Als je ziet hoe wij moeten trainen, dat is gewoon schandalig. Iedere 4de klasser heeft tegenwoordig een mooi kunstgrasveld en wij hebben een knollentuin. En daar moet je nog huur voor betalen ook. Ik doe een dringend beroep op de gemeente om er iets aan te doen. Wij spelen vandaag pas de 1ste wedstrijd in 2013 en hebben totaal geen ritme. Af en toe mogen we een keer fatsoenlijk trainen bij een bevriende club, maar daar zit natuurlijk geen regelmaat in. Ik kan mijn jongens niets verwijten. Zij hebben allemaal keihard gewerkt. We misten alleen de vastigheden. Als we weer in ons ritme zijn, komt het allemaal goed”

De eerste helft gebeurde er niet veel. Het tempo was veel te laag en Groote Lindt bleef gemakkelijk overeind. Het enige wat opviel was het vele fluiten van scheidsrechter Peijnenburg voor ieder aanraking en wissewasje. Dat doet een wedstrijd ook niet goed. Johan Gerlach zag zijn door Remy Holster geboden kans verloren gaan door een geblokt schot en Patrick Welts wist wel het net te vinden, maar Peijnenburg zag een overtreding. Groote Lindt zocht ook de aanval, maar kwam niet verder dan een schot net naast van Rowdy LIngen.
Commentaar van supporter Hanny van de Veeken in de rust: “kun je even tegen die rooien zeggen dat ze bij elkaar horen!”

Na rust werd het allemaal leuker met een tempootje hoger. Een verre ingooi van Leroy Verkerk werd door GL verdediger  Danny Bos onbedoeld doorgekopt en Johan Gerlach kon profiteren en  knalde de bal fraai langs Roland Rijckevorst. De beer was los en het wachten op meer. Maar dat kwam snel van de kant van Groote Lindt.  De leidsman gaf weer eens een gemakkelijke vrije trap, dit keer op de rand 16. Terwijl iedereen dacht dat linkspoot Wouter Jansen hem zou nemen, was het verrassend aanvoerder Marcel van Berkel die de bal met rechts via een rug in de bovenhoek schoot.
Beide ploegen gingen daarna vol voor de winst.  Groote Lindt kreeg een aantal corners, allemaal noodgedwongen weggegeven door Leroy Verkerk om de snelle Rowdy Lingen af te stoppen, maar de EBOH defensie, met uitblinker Cyrille Elschot aan het hoofd, bleef overeind.
Aan de andere kant waren de mogelijkheden groter. Adje Kabbah, Wesley Ebbers, Gijs Bregman, Ricardo van de Merwe (2x) en Remy Holster (2x) hadden kans op succes, maar hij ging er niet in. De mooiste was nog uit een fraaie diepe pass van Leroy Verkerk  op invaller “super sub” Ricardo van de Merwe, maar de bal ging net voorlangs en Marc Oldenburger kwam een teen te kort. EBOH is door dit resultaat gezakt naar de 4de plaats.

Volgende week wacht de derby tegen SC Amstelwijck en de week er op is het uit tegen Groot Ammers. Hopelijk is het ritme dan weer gevonden.

EBOH – Groote Lindt    1-1

’54      Johan Gerlach                   1-0
’60      Marcel van Berkel             1-1