EBOH 2 laat op stoom

De eerste competitiewedstrijd sinds de winterstop was er duidelijk eentje waarin de spelers moesten wennen aan het feit dat er weer gevoetbald werd. Ondanks de knappe 0-4 oefenzege tegen hoofdklasser Heerjansdam 2 kon het team van Rachid el Mokhtari lang geen vuist maken. Ondanks het veel betere spel liep het pas in de eindfase van de wedstrijd uit naar een 4-0 zege.

EBOH begon uitstekend aan de wedstrijd. Met prima combinatiespel werd geprobeerd een bres in de verdediging te slaan. Al snel was er een uitstekende mogelijkheid voor Yavuz Guler. De spits was echter te gretig en schoot de bal uit de draai voorlangs. Middenvelder Mo Al-Salman was opkomend zeer gevaarlijk en miste ook een aantal kleine kansjes. Wat in de zestien niet lukte voor Al-Salman, lukte van ruim 25 meter wel. Een poeier van jewelste belandde onhoudbaar in de bovenhoek. Een vroege 1-0 voorsprong voor EBOH. VVC ’68 was echter niet onder de indruk en zette een paar tandjes bij. Echter zonder echt gevaarlijk te worden.

De tweede helft was zeer rommelig. EBOH combineerde en VVC’68 knokte voor elke centimeter. Het veld had na 60 minuten zijn beste tijd alweer gehad en er viel weining te genieten aan de Schenkeldijk. VVC’68 had zich leeggeknokt en kon een kwartier voor tijd de snelle spitsen van EBOH niet meer bijbenen. Opeens regende het kansen voor de rood-zwarten. Sietse Schuurman kwam goed door via de linkerflank en presenteerde een niet te missen kans aan Sebastiaan Bekkers. Laatsgenoemde faalde niet en de bevrijdende 2-0 was een feit. Niet lang daarna was het rechtsback Dennis van der Graaf die Mo Al-Salman een niet te missen kans presenteerde. Al-Salman tekende zo voor zijn tweede van de middag. EBOH kreeg via Sietse Schuurman, Rogier Mutter, Vincent Mutter, Mathijs Jongeneel 2x(waarvan een misser van jewelste voor open doel) Sebastiaan Bekkers en Tim Stok nog legio kansen om het doelsaldo op te krikken. Het was echter voorstopper Erik Peters die aan de haal ging met de vierde goal van EBOH. VVC’68 kwam nog dichtbij een eretreffer maar verdediger Bas van Oosterhout van EBOH poeierde de bal onderkant lat uit zijn eigen doel. EBOH stijgt met de 4-0 overwinning naar de derde plaats.

Volgens trainer Rachid el Mokhtari was het een wedstrijd met twee gezichten.” 4-0 is een prima uitslag. Ik vind echter dat we veel te laat gebruik hebben gemaakt van onze sterke kanten. De scherpte was niet optimaal. Kan ook met het veld te maken gehad hebben overigens. Maar dit hobbelveld leek wel een biljartlaken in vergelijking met het knollenveld waar wij op moeten trainen. Volgende week moeten we naar de koploper die nog geen enkel punt verloren heeft. Dan kunnen we aan de bak en zal de inzet wel wat beter moeten zijn dan vandaag.”