C1 knokt zich naar een gelijkspel

v.v. EBOH C1 – v.v. Pelikaan 2-2
Zaterdag 16 februari 2013 eindelijk na weken niet voor het “ echie” gespeeld te hebben is het vandaag eindelijk zover. Het wordt direct een topper want de nummer 2 tegen de nummer 3 uit de hoofdklasse G dat staat garant voor een spektakelstukEBOH is gebrand op een goed resultaat want hoewel v.v. Hardinxveld mijlenver voor staat proberen we toch de aansluiting te behouden met de koploper.
Dat ook v.v. Pelikaan gebrand is op een goed resultaat blijkt wel als de scheidsrechter fluit voor het beginsignaal, de zwart/blauwen uit Zwijndrecht gaan voortvarend van start en krijgen een aantal grote kansen. EBOH deelt wel wat speldenprikken uit maar onze gasten hebben het betere van het spel. Als na een minuut of 10 onze laatste man zich verstapt en kort daarna gewisseld moet worden moeten we onze opstelling omgooien en ook dat komt ons spel niet ten goeden. We proberen ons in de wedstrijd te knokken en krijgen wel wat kansen maar het is Pelikaan die het eerst weet te scoren.

De 0-1 ruststand lijkt op dat moment een terechte afspiegeling van wat er op het veld gebeurd is.
Tijdens de rust wisselen we twee keer en we laten wat spelers op een andere positie spelen dit alles om de wedstrijd te doen kantelen. Deze ingrepen lijken goed te werken want na de rust gaan we goed van start, de druk op onze tegenstander wordt opgevoerd en aanval na aanval volgen. Het is nu Pelikaan die alleen maar wat speldenprikken uitdeelt. Het overwicht van EBOH resulteert al snel in de gelijkmaker en de rood/zwarten proberen “ door te drukken” om een voorsprong op het scorebord te zetten. EBOH smijt met de krachten en steeds meer jongens gaan dit merken, de kramp slaat toe, en als dan ook Pelikaan nog weet te scoren dan dreigen de koppies naar beneden te gaan.
Nu is het weer Pelikaan dat het betere van het spel heeft en als we dan met 10 man verder moeten spelen omdat een van onze spelers zoveel last van kramp heeft dat hij niet meer verder kan spelen lijkt Pelikaan definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken. Gelukkig blijven zij de vele kansen missen en dat is er die bekende wet in het voetbal “ als je de kansen niet afmaakt dan……………” en zo gebeurt het ook, een lange bal naar voeren wordt door 1 van onze spitsen verlengd en vliegt keurig over de Pelikaan keeper heen. Gelukkig het is 2-2!
De tweede helft lijkt voorbij maar onze scheidsrechter weet niet van stoppen en als we na 40 minuten spelen nog een speler met kramp van het veld zien gaan wordt de strijd 9 tegen 11 en kan EBOH niet anders doen dan overleven. Nog steeds weet de scheidsrechter niet van ophouden en hoewel er van de kant geroepen wordt dat het “ allang tijd is” spelen we inmiddels 44 minuten. En eindelijk na 45 minuten knokken in de tweede helft vind ook de scheidsrechter het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd.

Dit gelijkspel voelt voor ons eigenlijk als een overwinning want we hebben deze wedstrijd niet genoeg “ gebracht” en v.v. Pelikaan heeft, in ieder geval grote delen van de wedstrijd, het betere van het spel gehad.
Volgende week spelen we uit tegen RKTVC en dan moeten we, voor een overwinning, ons niveau van voor de winterstop weer weten te halen.

Doelpuntenmakers:     Jasper 1x, Nick 1x