Verdiende overwinning D1

De wedstrijd E.B.O.H. D1 – VVAC D1 stond gepland voor zaterdag 16-02-2013 aanvang 09:45 uur. Daar waar E.B.O.H. D1 al aan de warming up was begonnen, moest VVAC nog arriveren. In de vorige wedstrijd sprokkelde E.B.O.H. slechts 1 punt bij elkaar, VVAC maakte toen in de laatste 5 minuten de 1 – 1. E.B.O.H. D1 was dus gewaarschuwd.

Na een goede voorbereiding, een wedstrijdbespreking en de warming up, werd de wedstrijd geleid door de scheidsrechter D. Piket. Bij E.B.O.H. D1 was assistent scheidsrechter D. Wessels bereid om te vlaggen.

E.B.O.H was op meerdere fronten gehavend, er was sprake van schorsing en blessure leed, dus speelde E.B.O.H. D1 dan ook met E pupillen om het team compleet te maken.
Het was wel een heel erg eenzijdige wedstrijd, E.B.O.H. veroverde de bal en probeerde met goed combinatievoetbal de weg naar het vijandelijke doel te vinden. Dat werd dan ook binnen 4 minuten gevonden. Onze E pupil had geen schroom en zette de defensie van VVAC te kijk en maakte de 1 – 0. De gehele 1ste helft was E.B.O.H. D1 in balbezit en probeerde het 2e doelpunt te maken. Echter VVAC verdedigde heel compact en met ongeveer 10 man rond de 16 meter. Het was dus heel moeilijk om een opening te vinden en de 2e goal te maken. Het combinatievoetbal van E.B.O.H was goed verzorgd. E.B.O.H. creëerde de ene na de andere kans, maar er stond altijd wel een verdediger of de doelman in de weg.

Rust 1 – 0  4e minuut

Na een goede tussentijdse wedstrijdbespreking werd er aan de 2e helft begonnen. Binnen 4 minuten stond de 2 – 0 op het scorebord. Een waanzinnig goede vrije schop werd op doel geschoten. Deze was wel bedoeld voor de inkomende aanvallers. Echter de aanvallers misten deze bal en de verdedigers van VVAC reageerden ook niet. Zodoende viel deze goed ingeschoten bal in de goal, stand 2 – 0. E.B.O.H. rook de overwinning en zette de verdediging van VVAC constant onder grote druk. Het verzorgde spel van E.B.O.H. zorgde ervoor dat er een grote hoeveelheid kansen gecreëerd werden. De bal werd meerdere malen vanaf rechts voor het doel gebracht. De voorste linie hoefde er alleen nog maar tegen aan te lopen. Maar zij waren of te laat, of liepen over de bal heen etc., maar de bal ging er niet in.
Zeggen en schrijven kwam VVAC 1x voor het doel van E.B.O.H. en scoorde ook een schitterend doelpunt stand 2 -1. Dit was de enige keer dat VVAC uit het niets op het E.B.O.H. doel schoot. Maar we moeten eerlijk bekennen super goal voor VVAC. Zelfs onze trainer applaudisseerde voor deze goal zo mooi was die, onze keeper was echt kansloos.
E.B.O.H. liet het er niet bij zitten en ging weer vol op jacht om nog een goal te maken. Dat werd uiteindelijk ook gerealiseerd. Een supergoal vanaf links ineens op doel en RAAK, 3 – 1.
The man of the match scoorde deze super goal. Helaas scoorde the man of the match  ook nog een vroege douche door een stomme actie 2 minuten voor tijd. De trainer haalde hem van het veld, aangezien dit soort gedrag niet getolereerd wordt.

Echter we moeten concluderen dat we de wedstrijd geheel naar onze hand hebben gezet, constante druk hebben gezet op de bal en op de tegenstander. Hierdoor veel balbezit hebben gehad en veel kansen hebben gecreëerd. Helaas hebben we te weinig gescoord, zeker als je dat afzet tegen de vele kansen die we hebben gehad. VVAC probeerde wel tegengas te geven, maar kon niet echt een vuist maken. Bij E.B.O.H. kunnen we zeggen dat de afspraken goed werden nagekomen. Er was sprake van attractief samenspel met veel druk naar voren. Hierdoor waren we constant dreigend naar voren en werden vanuit de opbouw de gecreëerde kansen omgezet tot volwaardige doelpogingen en zelfs drie keer gekomen tot een doelpunt. We zien wel vaker dat het heel lastig is om te voetballen tegen een team met 10 verdedigers rond de 16. Maar we hebben weer laten zien ook hier een antwoord op te hebben.

Volgende week thuis tegen Dubbeldam. Daar hebben we nog wat tegen goed te maken. Het is dus tijd voor een revanche, laat het echte voetbal maar komen. Zaterdag 23 februari de enige echte Dordtse derby, E.B.O.H. is er klaar voor, E.B.O.H. D1 aanwezig 09.15 uur, aftrap 10.30 uur bij E.B.O.H. aan de Schenkeldijk.