EBOH krijgt pas kort voor tijd loon naar werken tegen Jeka (1-0)

Door Fred van Dongen

Ze moesten er lang op wachten maar vreesden geen moment verstoken te blijven van een dik verdiende zege. Tweedeklasser EBOH toonde in het bekerduel met Jeka Breda karakter door zich niet te laten ontmoedigen door tegenslag.

Op assist van de onvermoeibaar regelmatig opkomende vleugelverdediger Ricardo Heuverling tikte een deze middag sterk acterende aanvallende middenvelder Joey Steenbakker in de 85ste minuut de triomferende 1-0 binnen. De gerechtigheid had eindelijk z’n werk gedaan. Zelfs de jonge scheidsrechter, die meer opviel door zijn irritant arrogante optreden dan door zijn kwaliteit, kon er deze keer geen stokje voor steken. Zoals pal na de hervatting toen hij zich liet foppen door de grensrechter door een glaszuiver doelpunt van dezelfde Joey Steenbakker wegens buitenspel af te keuren.

Blij met de dik verdiende zege nam EBOH na afloop die arbitrale blunder maar voor kennisgeving aan. Zoals ook niemand meer mekkerde over handsgevalletjes binnen de Jeka-zestien die de scheidsrechter niet zag of wilde zien.Zaterdag rondt EBOH z’n serie groepswedstrijden af met een uitbeurt bij eersteklasser Nieuw Lekkerland. Beide hebben aan een gelijkspel voldoende om zich te kwalificeren voor de knock-out-fase van het cupevenement.
Door de komst van de fysiek sterke spits Noël Goossens heeft EBOH zijn strijdwijze aangepast naar 4-3-3. Met Goossens als speerpunt en Jimmy Pieper en Regga Regales als vleugelaanvallers op afwisselend rechts en links.. Met pal daarachter middenvelder Joey Steenbakker als het vernuft en inspirerend toonbeeld van inzet plus de snelle, regelmatig dreigend oprukkende flankverdediger Ricardo Heuverling als extra aanvalswapen.

Met name na de rust leek EBOH steeds beter overweg te kunnen met de gerenoveerde spelwijze. Maar ook voor rust leverden EBOH en Jeka een aantrekkelijke pot waarbij beide het accent gewaagd en daardoor bewonderenswaardig op de aanval legden. Het vereiste de nodige vooral organisatorische alertheid van de doelverdedigers. EBOH’s Jan-Arie Kouwenhoven toonde ook op dit vlak zijn kunde. De oogst bleef bij een zelfverzekerd EBOH beperkt tot een serie hoekschoppen en net over of langs zeilende afstandsschoten van onder andere Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper en Joey Steenbakker. Van Jeka ging minder dreiging uit vooral toen na een half uur de thuisploeg zijn tactische draai leek te hebben gevonden en het tempo wat opschroefde.In het tweede bedrijf dicteerde EBOH de strijd. Geluk, een regelmatig uitstekende reagerende Jeka-doelman en een arbitrale blunder leverden EBOH lange tijd niet de verdiende openingstreffer op. De bezoekers moesten zich beperken tot sporadische omschakel-momenten die niet zonder gevaar bleken vanwege de offensieve instelling van de thuisploeg.Pas vijf minuten voor tijd landden de engeltjes van de gerechtigheid op het kunstgras van de thuisploeg met de fraaie treffer van Joey Steenbakker op aangeven van Ricardo Heuverling (1-0). Waarmee Joey terecht solliciteerde naar de onderscheiding man van de wedstrijd.

De man van de winnende goal bleef er na afloop bescheiden onder. Etaleerde ook complimenten richting medespelers en stipte en passant ook nog even aan dat zijn spel nog beter kan. ‘Ik ben blij dat die er toch nog inging’, aldus Joey verwijzend naar zijn eerdere treffer die ten onrechte geen genade vond in de arbitrale ogen. ‘Ik heb tot nu toe voor mezelf een matige voorbereiding gehad’, aldus de goalgetter doelend op de trainingen. ‘Maar vandaag wist ik het toch negentig minuten vol te houden. Om ook nog eens ik dacht vijf minuten voor tijd de winnende goal te maken. Ik draaide precies om mijn goede been en kon zo binnenschieten’.Voor diverse medespelers toonde Joey zich complimenteus.
Met name de nieuwe spits Noël Goossens, die mede imponeert door zijn sterke fysiek en balvastheid. Joey kent zijn kwaliteiten heel goed. ’Ik heb acht jaar met hem samen gespeeld. Bij de jeugd van Emma, Reeland en FC Dordrecht. Hij weet de bal ook altijd goed vast te houden, belangrijk ook voor een spits’.
Extra waardering was er ook voor ‘zijn’ assistgever Ricardo Heuverling. ‘Vrijdagavond zijn we met z’n allen uit eten gegaan. Ricardo bleek hem wel goed te lusten, kan meer bier kwijt dan ik in elk geval. Hoe hij het doet weet ik niet maar als je ziet hoeveel energie hij vandaag toch weer in de wedstrijd steekt’. Joey afrondend met een knipoog: ‘Hoe houdt die dat vol…’*

In de andere groepswedstrijd liep eersteklasser Nieuw Lekkerland over Bruse Boys heen (5-1).*Stand in de groep: Nieuw Lekkerland 2-4, EBOH 2-4, Jeka 2-1, Bruse Boys 2-1.-Zaterdag a.s. Nieuw Lekkerland – EBOH.

Foto’s Fred van Dongen