EBOH klaar in Bekertoernooi

Door Fred van Dongen

EBOH liep kwalificatie voor de knock-outfase mis door met 2-1 te verliezen bij eersteklasser Nieuw Lekkerland.
Aangezien Jeka Beda later op de middag huishield bij Bruse Boys (0-6) plaatsten de Bredanaars zich op doelsaldo als nummer twee voor de k.o.-fase. Nieuw Lekkerland was als poulewinnaar al zeker van plaatsing.

Joey Steenbakker over het verloren duel: ‘De eerste helft was gelijk opgaand. Zij speelden zoals bekend alleen maar de lange bal waar ze een paar keer gevaarlijk mee werden. Wij kwamen moeilijk aan voetballen toe omdat ze ons snel onder druk zetten. Als we er een keer voetballend door heen kwamen dan werden we ook gevaarlijk met drie keer één van onze buitenspelers die 1 op 1 op de keeper gingen. Toch kwam de ruststand met 0-0’.

Joey vervolgt: ‘Na rust speelden we vele malen beter en waren we eigenlijk alleen maar op hun helft te vinden. Dit resulteerde ook in een terechte 0-1. Jimmy Pieper scoorde hem door de bal van richting te veranderen na een schot van Ricardo van Yperen. De 0-2 hing meer in de lucht dan de 1-1, maar uit een vrije trap kopte Nieuw Lekkerland uit het niets de 1-1 binnen. Wij bleven vooruit spelen en kansen creëren. Maar wederom uit een vrije trap kopten ze vijf minuten voor tijd raak: 2-1.
Een slotoffensief bracht geen goal voor ons’. Joey Steenbakker rondt af: ‘Al met al een slechte eerste helft en goede tweede helft van ons , maar daar hebben we niets aan’.