EBOH JG1 wint in penaltyfestijn

Na de klinkende overwinning op Roosendaal vorige week had EBOH JG1 de mogelijkheid om zaterdag 5 maart wederom een goed resultaat neer te zetten. Tegenstander: Rijen JG2. Locatie: Schenkeldijk. Aftrap: 12.30u. Weer: uitstekend. Enthousiasme: top. Resultaat: winst!

De defensie bestond, zoals inmiddels gebruikelijk, uit Ryan (doelman), Duncan, Mitchell en Hugo. Op het middenveld Ruben en Ali op de as, geflankeerd door Sven en Quan. Tim was de diepe spits. Joey had een vrije rol in de voorhoede.

De eerste helft startte met een fris ogend EBOH dat vol op de aanval speelde. Al snel stond het 4-0 na de openingstreffer van Joey en een zuivere hattrick van Ali. Het gas ging eraf bij EBOH (zoals dat hoort in deze competitie). Na een doelpunt van Ruben kreeg Rijen wat meer grip op de wedstrijd. Wat al te robuust verdedigen door Hugo zorgde voor de eerste terechte strafschop voor Rijen, die onhoudbaar werd binnengeschoten. Ruststand: 5-1.

De tweede helft was meer in evenwicht. Joey en Ryan ruilden van positie, een tactische wissel van coach Rob die goed uitpakte. Zowel Rijen als EBOH creëerden veel kansen. Nadat Ruben met een bekeken schot de 6-1 op het afwezige scorebord zette, kwamen de kansen voor Rijen. De twee terechte strafschop (na hands van de fanatiek verdedigende Duncan) werd nog naast geschoten maar de derde terechte strafschop (na een duwfout van Ruben) werd benut door Rijen. Drie penalty’s tegen in 1 wedstrijd. Een aandachtspunt voor het technisch hart.

De laatste treffer werd gemaakt door Sven. Met een aantal mooie acties op de rechterflank bracht hij de EBOH-spitsen veelvuldig in scoringspositie. Omdat de bal er maar niet in ging deed Sven het uiteindelijk zelf maar. Een meer dan verdiende treffer. Eindstand: 7-2.