EBOH 1 vergeet te winnen van GOZ

Als er ooit een wedstrijd 3 punten had moeten opleveren, was het wel tegen Gemengd Oranje Zwart uit Mijnsheerenland. Maar EBOH kwam niet verder dan 2-2 en verliet beschamend het veld.
Oud 1ste elftalspeler Aad Blokland was speciaal uit Oss gekomen voor deze wedstrijd en schrok zich rot. “Ik heb zelden een slechtere ploeg gezien als GOZ en als je daar niet van kan winnen, zegt dat ook iets over jezelf”.

Trainer Hoessin Youhri gooide er nog een schepje bovenop:  “Een punt in deze wedstrijd is eigenlijk een misdrijf, waar gevangenisstraf op zou moeten staan, we waren zo oppermachtig!”.  Dat betekent vastzitten voor de selectie deze week en hard trainen op de binnenplaats in de aanloop naar weer een finale, Schoonhoven uit.
In de strijd om weg te blijven van de nacompetitieplaatsen degradatie werd de wedstrijd EBOH – GOZ door beide trainers als een finale gezien. Aan het spel van GOZ was dit niet af te lezen. De ploeg bewoog zich als een zak aardappelen over het veld, aldus een supporter en EBOH was heer en meester. Leroy Verkerk had al snel een heerlijke voorzet in huis, die door de vrijstaande Jesse Rensen afgerond had moeten worden, maar het werd een prooi voor de uitstekende doelman Ryan Wemmers, die gedurende de wedstrijd heerlijk ingeschoten werd door diverse rood-zwarten.
Wat volgde waren schoten van Wesley Ebbers en een bal op de paal van Jesse Rensen.


Uiteindelijk werd het begin offensief bekroond door Regga Regales die vanaf de zijlijn alles wat oranje en zwart was voorbij snelde en doelman Ryan Wemmers  kansloos liet.  Totaal onverwacht kwam GOZ op gelijke hoogte. Scheidsrechter Kolsteren blies een uitstekende wedstrijd, maar toonde zich in 2 cruciale momenten allesbehalve een thuisfluiter.  Gerben de Winter en Robin Vollebregt mochten beiden in buitenspelpositie op Joey Hughes afgaan en Robin Vollebregt vond het net.

Het vlagsignaal werd genegeerd en trainer Hoessin Youhri was duidelijk: “als het niet zo is, zeg ik het ook, maar ik zat op 1 lijn en ze stonden allebei buitenspel”. Scheidsrechter Kolsteren zag het anders en keurde de treffer goed.  Niet veel later werd Jeffrey Manzanares neer gelegd in de 16 en riep heel EBOH om een strafschop, maar scheidsrechter Kolsteren vond het niet goed genoeg om er 1 te geven. Voorzitter Hans Schoon: “ik stond er vlakbij en het was gewoon een strafschop”.

Het past niet om de scheidsrechter de schuld te geven van het puntenverlies, want EBOH zou nog heel wat mogelijkheden krijgen om de stand een ander aanzien te geven. Nadat eerst Wesley Ebbers met een prachtige volley de onderkant van de lat raakte, was het vlak voor rust eindelijk weer raak.

Patrick Welts schoot niet in 1 keer, maar wachtte geduldig om de bal vervolgens in de hoek te plaatsen.  Ook nu kreeg GOZ weer een kans op de gelijkmaker, maar Gerben de Winter schoot naast.

Na rust kende EBOH even een mindere fase en uitgerekend de man met de mooiste voorzetten ging in de fout. Leroy Verkerk keek tegen de zon in, wilde hem op Jordi Fok plaatsen, maar schoof de bal in de voeten van Robin Vollebregt en die zei dank je wel. Het bleef verder bij die ene kans voor GOZ en het werd daarna weer een belegering op het doel van Ryan Wemmers, die zijn ploeg overeind hield.  En als hij dan gepasseerd werd door een inzet van Wesley Ebbers, stond daar per ongeluk aanvoerder Olaf Sap, die de bal tussen de voeten kreeg, en op de lijn kon redden. Vincent Mutter, Leroy Verkerk, Wesley Ebbers, Patrick Welts, Ricardo van Yperen en Jesse Rensen waren er allemaal dichtbij, maar hij ging er niet in. De laatste kans was voor de 18 jarige spits van A1, Jasper Wessels, die het veld in kwam voor de leeg gespeelde en verdienstelijk dit seizoen debuterende 32 jarige Vincent Mutter.  Leroy Verkerk zette weer eens prachtig voor op het hoofd van de vrijstaande Jasper, maar de bal ging over. De voorlopig met voetballen gestopte Ricardo van de Merwe werd node gemist en Suayip Yaman werd uit voorzorg aan de kant gehouden door een opspelende hamstring.


EBOH – GOZ 1-1

’11 Regga Regales 1-0
’20 Robin Vollebregt 1-1
’43 Patrick Welts 2-1
’50 Robin Vollebregt 2-2


Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Jordi Fok, Patrick Welts, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Vincent Mutter (Jasper Wessels), Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen