EBOH JG1 verliest op Gelders feestje

De kop is eraf. EBOH JG1 speelde op 12 september haar eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen HRC’14. HRC had deze gelegenheid aangegrepen om een Sterrendag te organiseren. Een feestelijke dag waarbij mensen kennis kunnen maken het aangepaste sportaanbod in de Bommelerwaard. De Hurweners hadden er werk van gemaakt, de sfeer was uitstekend op en om het voetbalveld. De uitslag was minder feestelijk: 6-1 in het voordeel van HRC.

Burgemeester Van Kooten van Maasdriel, een geboren Dordtenaar zo bleek, trapte de wedstrijd onder grote belangstelling af. EBOH startte met Ryan op de goal, in de verdediging Ruben en Hugo, op het middenveld Quan, Ali en Sven en in de spits Tim en Mitchell. EBOH opende sterk met een paar goede kansen voor Ruben en Mitchell. Vervolgens kreeg HRC de wedstrijd meer onder controle. Dat bracht ze op een ruststand van 2-0.

In de tweede helft had EBOH extra versterking ingebracht, Klaas het broertje van Hugo. De broers vormden samen het verdedigingsduo, maar het mocht niet baten. Al kreeg EBOH nog een paar mooie kansen, de bal wilde er niet in. Sterker nog: in plaats daarvan scoorde HRC nog vier keer. Sven redde de eer door uiteindelijk het enige tegendoelpunt te maken wat de einduitslag op 6-1 bracht. Vanwege de Sterrendag trakteerde HRC na afloop op patat en frikandellen. De eindstand mag dan beroerd zijn, dat slaan de jongens natuurlijk niet af. Op naar volgende week: thuis tegen SV Reeshof JG2.