EBOH heeft WK-selectie

De nieuwe trainer Ab van Wijk heeft voor het nieuwe seizoen een WK selectie tot zijn beschikking.  Inclusief 3 keepers komen we op 22 spelers die in aanmerking komen voor een plek in EBOH 1.

Ab is blij met de brede selectie: ” Fijn om zoveel spelers tot je beschikking te hebben, het is een talentvolle groep met veel creativiteit. Er ligt  een uitdaging om er een team van te maken. Er zijn er 6 die allemaal op 10 willen spelen, maar dat gaat nu eenmaal niet. We zullen dus keuzes moeten maken en spelers vertrouwd laten maken met hun positie, die wel eens  anders kan zijn”

Hoe ziet Ab de kansen in de competitie?: “ Als we in dezelfde klasse waren ingedeeld als vorig jaar hadden we voor het kampioenschap gegaan. De afdeling waar we nu in zitten is mooi, maar ook heel zwaar met veel goede ploegen en al een absolute favoriet Feyenoord. Dus het is onzeker hoe onze positie zich zal ontwikkelen. Het is allemaal nieuw en onbekend.  Op voorhand gaan we dan maar voor een periodetitel”.

Bij EBOH zien we dit seizoen Leroy Verkerk niet meer in actie. De aanvoerder van vorig seizoen gaat zijn geluk beproeven bij het Unitas zondag van Ries Fok en zal daar samen met Remco van Gool gaan spelen. De talenten Rayvano van de Merwe en Jordy Fok zoeken het betaald voetbalavontuur in de jeugd bij FC Dordrecht en  Jordy van Dijck maakt de verrassende overstap naar DFS uit Haamstede.

Dit heeft alles te maken met het feit dat Jordy gaat studeren in Goes en zijn stagebegeleider actief is bij DFS. “Maar ik kom zeker terug”, aldus Jordy, die vanuit de caravan van Pa en ma, dicht bij het veld in Haamstede zit. Tenslotte richten de kersverse vaders Marc Oldenburger en Gijs Bregman zich voorlopig op het vaderschap en gaan even lager voetballen. Tegenover de vertrekkers staan 9 nieuwelingen,  waarvan de meesten al een band hebben met EBOH vanuit de jeugd. Nick Stam, Wesley Loos, Mark Jongeneel en keeper Danny Peters komen van DFC.  Adema (Adje) Kabbah komt na 1 seizoen Pelikaan weer terug op het oude nest. Hamza Zhourakhti  (Oranje Wit), Colin van der Gijp (Dubbeldam en de zoon van Dennis), Patrick Bijl (vorig seizoen geen club) en Cyrille Elsschot (vorig seizoen sabbatical) zijn de andere nieuwelingen. Johan Gerlach (vorig seizoen lang geblesseerd geweest en op het laatst in het 2de) en Suayip Yaman (EBOH jeugd) zijn de versterkingen uit eigen gelederen. Tel daarbij op de doorgaande spelers van vorig seizoen: Ricardo van de Merwe, Patrick Welts, Nick Gemser, Ricardo van Yperen, Mo Salman, Frank Teunissen, Wesley Ebbers en de nog vakantie vierende Remy Holster, Melvin Boer en Emre Aynihan, plus de keepers Donny van der Laars en Joey Hughes, dan komen we opeen volwaardige WK selectie!.

De staf bestaande uit trainer Ab van Wijk, assistent Joris Kardienaal, keeperstrainer Jan van de Merwe, leider Frits Braun en verzorger Dennis Vondermans (of vervanger Peter Broere) hebben dus keus genoeg en de uitdaging is om er een team van te maken dat mee doet in de zware 3de klasse D in West 2. Aan Louis van Gaal hebben we een goed voorbeeld hoe dat moet!

EBOH – LMO
In de 1ste oefenwedstrijd tegen LMO kregen veel spelers speeltijd en was het nog een zoektocht naar de juiste vorm en speelwijze. EBOH wist uit zeker 8 opgelegde kansen geen velddoelpunt te maken door slordigheden en over het hoofd zien van de vrijstaande speler voor de goal. Toch wonnen de roodzwarten met 2-0. Mo Salman mocht 3x aanleggen vanaf 11 meter en was daarbij 2x succesvol. Na een ruststand van 0-0 werd eerst Johan Gerlach 2x onderuit geschoffeld door de Rotterdammers en later Adje Kabbah ook nog een keer.  Op de beslissingen van scheidsrechter Bert van Rooden viel niets aan te merken, maar daar dachten spelers en staf van de Linker Maas Oever anders over.

De Rotterdammers (een echte zuig- en praatploeg) stelden voortdurend de beslissingen van Bert van Rooden in woord en gebaar ter discussie en die was het op een gegeven moment zo zat dat hij zelfs een Rotterdammer naar de kant stuurde. “Ik ben blij dat ik in Zuid fluit en niet in West2, wat een gezeur is dat. Dat belooft nog wat voor jullie straks in die Rotterdamse afdeling”, aldus Bert van Rooden.

 

EBOH vervolgt de oefencampagne met het Dick van der Sluis toernooi.