EBOH 2 heeft de eerste uitoverwinning te pakken

Papendrecht – EBOH 2 heeft de uitwedstrijd tegen Drechtstreek 2 in eigen voordeel beslist. De Dordtse reserves van EBOH wonnen in Papendrecht met 1-3 van Drechtstreek 2 en boekte zo de eerste uitoverwinning van het seizoen.

EBOH 2 begon de streekderby in Papendrecht in bijna dezelfde samenstelling als een week geleden. Er waren twee wijzigingen. Ruben Schot verving Marc Oldenburger in het centrum van de verdediging en Rogier Mutter verving Mustafa Toprak als linksachter.

De eerste helft was van EBOH zijde niet heel sterk. De gastheren uit Papendrecht waren feller en bij EBOH 2 was er te weinig beweging. Ondanks de zwakke eerste helft kwamen de Dordtenaren wel binnen 10 minuten op voorsprong. Vincent Mutter opent de bal op Rogier Mutter, die de bal vervolgens meegeeft op Serhat Kavak. De snelle Kavak geeft de bal voor en Tim Stok kon zijn derde treffer van het seizoen maken. De eerste helft was vaak slordig maar dat maakte de wedstrijd ook spannend. Kort na de 0-1 van EBOH 2 krijgt Drechtstreek 2 een vrije trap, deze werd maar net over gekopt. Iets later was er een corner voor Drechtstreek 2 en werd er gescoord. De goal werd echter afgekeurd omdat keeper Joey Hughes werd gehinderd. De fysiek sterke ploeg liet zien gevaarlijk te zijn uit standaardsituaties.

Na iets minder dan een half uur spelen kreeg Drechtstreek 2 de uitgelegen kans om de 1-1 te scoren maar de linksbenige rechtsbuiten schoot voor een lege doel naast. EBOH 2 was gewaarschuwd maar reageerde hier niet goed op. Na een misverstand achterin kon de linksbuiten van Drechtstreek 2 de bal makkelijk binnentikken en zo stond het 1-1. Verder waren er in de eerste helft nog een vrije trap van Drechtstreek 2 die op de lat kwam en kansen voor Stok, Matthijs Jongeneel en Halil Türktas waar de juiste precisie ontbrak.

Het meest opmerkelijk was een grove charge van een middenvelder van Drechtstreek 2 op Kavak. De middenvelder kreeg een gele kaart waar rood meer op zijn plek was geweest.

RUSTSTAND: 1-1

In de eerste minuut na rust kreeg de thuisploeg al een grote kans op de 2-1 maar door goed ingrijpen van Hughes kon dit voorkomen worden. Na dit moment was de tweede helft eigenlijk voor EBOH 2. Na een goede combinatie via Jongeneel en Yavuz Güler, komt de bal via Stok bij Türktas. Türktas draait goed weg van zijn tegenstander en geeft de bal mee aan Kavak die twijfelt tussen een schot en een voorzet en de bal uiteindelijk hard voorlangs geeft waar Türktas niet meer bij kon komen. Kort daarna krijgt Yavuz Güler de kans op de 1-2 maar de keeper pakt de bal in de korte hoek. Het was wachten op de 1-2 en deze zou ook vallen. De bal werd heroverd op de helft van de tegenstander, waarna Yavuz Güler de bal steekt op Kavak en hij zijn derde doelpunt van het seizoen kan maken. Türktas krijgt een minuut later de kans op de 1-3 nadat hij 1op1 kan doorlopen op de keeper. Hij raakt de bal echter niet goed en schiet de bal naast.

Drechtstreek 2 kreeg eigenlijk geen grote kansen maar was nog wel gevaarlijk uit vrije trappen en corners. In de 76ste minuut kregen zij een vrije trap van een meter of 20. De vrije trap leek er in te gaan maar Hughes reageerde met een wereldredding en kon de bal over de lat tikken. Dichter dan dat kwamen de gastheren niet in de tweede helft. Ook bij EBOH 2 werd er een goal afgekeurd. Sietse Schuurman gaf voor op Yavuz Güler maar de scheidsrechter oordeelde dat de aanvaller in buitenspelpositie stond. De 1-3 werd op dat moment nog uitgesteld.

Kort voor tijd werd het dan toch nog 1-3. Kavak gaf de bal over de verdediging op Schuurman. Schuurman kon vrij doorlopen op de keeper en schoot de 1-3 binnen. De derde overwinning op rij was een feit.

Zo lijkt EBOH op de goede weg maar moeten we niet te vroeg juichen. De competitie duurt nog lang en het lijkt nog steeds alle kanten op te kunnen gaan. Aankomende zaterdag zal EBOH 2 de wedstrijd uit de tweede speelronde moeten inhalen tegen Zaamslag 2. De wedstrijd zal om 12u plaats vinden bij EBOH.

EINDSTAND: Drechtstreek 2 – EBOH 2 1-3

Opstelling EBOH 2: Hughes, Jongeneel, Schot, P. Reijnders(78, R. Reijnders), R. Mutter, V. Mutter, Türktas, A. Güler(66, Schuurman), Stok(52, Er), Y. Güler en Kavak

Scoreverloop:

9’’ 1-0 Tim Stok

33’’ 1-1 Jeraldo Alken(Drechtstreek 2)

67’’ 1-2 Serhat Kavak

87’’ 1-3 Sietse Schuurman