EBOH C1 wint overtuigend met dubbele cijfers

Zaterdag 12 oktober 2013, aanvang 10.30 uur Rijsoord C1 – EBOH C1. De laatste bekerwedstrijd in de eerste poule ronde. EBOH had genoeg aan 1 punt om door te gaan. Echter de trainer had aangegeven daar geen genoegen mee te nemen. Rijsoord was een deale tegenstander om de speelwijze en tactiek beter uit te voeren.

Na de toss, welke gewonnen was door Rijsoord, mocht EBOH de aftrap nemen. Direct werd er massaal druk gezet op Rijsoord en die moest zich terugtrekken tot in hun eigen zestienmeter gebied. Binnen 8 minuten had EBOH de score van 0 – 3 al op het bord gezet. Het tempo was hoog en het samenspel goed. Rijsoord was ernstig zoekende om een verdediging tegen de EBOH aanvallen neer te zetten. Na de 0 – 3 kwam Rijsoord met een van de spaarzame uitvallen op de EBOH helft. Door tijdig te stappen van EBOH en te laat spelen van Rijsoord, was het buitenspel. De scheidsrechter had een andere mening en keurde de goal goed. Okay 1 – 3 en de wedstrijd ging verder. Binnen 10 minuten stond er 1 – 4 op het scorebord. Na 23 minuten werd er geel gegeven omdat een speler zei dat het fijn zou zijn als de scheidsrechter ook aan de andere zijde mee keek voor de vele buitenspelsignalen. EBOH scoorde voor rust nog 2x en met 1 – 6 werd de kleedkamer opgezocht.

De 2e helft was een stuk minder leuk, maar EBOH probeerde de score toch nog verder op te voeren. Er waren afspraken gemaakt met de verdediging wie door zou schuiven. Maar er waren teveel momenten dat de gehele verdediging naar voren schoof. Zodoende kon Rijsoord het nog een paar keer moeilijk maken voor EBOH. Maar gelukkig stond onze keeper op de juiste plek. In de verder sportieve wedstrijd kreeg een speler van Rijsoord ook nog geel. Nadat er in totaal 5 doelpunten van EBOH waren afgekeurd kwam EBOH toch aan de dubbele cijfers. Rijsoord maakte ook nog een doelpunt, maar deze was helaas ook buitenspel. Rijsoord was blij met de 2e goal. EBOH baalde omdat er nog meer in gezeten had,maar dat is ook voetbal. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 2 – 10.

Vanaf nu kijken we alweer uit naar de wedstrijd van volgende week. Dan komt het sterke Pelikaan op bezoek aan de Schenkeldijk.