Dubbel verlies in Herwijnen voor EBOH 1

EBOH liet niet alleen de punten liggen in Herwijnen tegen de plaatselijke trots Herovina, door met 2-1 te verliezen. De ploeg van interim coach René Ebbers (Marco ten Braak vierde in Belek de 65ste verjaardag van zijn schoonmoeder) incasseerde ook een vracht aan kaarten. Daarvan waren er 2 direct rood. Gijs Bregman en Patrick Welts ontvingen het rode kartonnetje van scheidsrechter van Rumpt, die in de ogen van veel Dordtenaren de gebeten hond was, maar niet in de ogen van René Ebbers. “Hij floot niet in ons voordeel, maar de schuld van de nederlaag ligt toch echt aan onszelf.

De eerste helft was dramatisch en we mogen blij zijn dat het maar 1-0 was en in de 2de helft verliezen we direct Gijs. Als dat niet gebeurt, gaan we erop en overheen”. De rode kaart voor Gijs Bregman leverde de nodige discussies op.
Herovina trainer Hans Richters vertolkte de mening van zijn ploeg: “Ik vond geel meer op zijn plaats, het was tenslotte geen doorgebroken speler. Rood is te zwaar gestraft”. Feit blijft dat Gijs met zijn tackle op de beste speler van Herovina, aanvoerder Jeffrey van der Meijden , te laat was.
De andere rode kaart voor Patrick Welts viel 5 minuten voor tijd. Remon Steenbruggen klemde de bal liggend tussen zijn voeten vast, waarvoor van Rumpt had moeten fluiten. Dat deed hij pas nadat Patrick Welts  uithaalde om de bal weg te schieten, maar daarbij de voet van Ramon Steenbruggen raakte. Voeg daarbij de grote schreeuw en de rode kaart is verklaard.~P1100277
Maar hoe je het ook wendt of keert. Het waren gewoon domme acties op verkeerde plekken.
Verder ontving ook Remy Holster in de 1ste helft zijn 4de gele kaart na luid appelleren van ook nu Remon Steenbruggen. Dat betekent 3 schorsingen voor de eerstkomende wedstrijd over 2 weken thuis tegen Ameide (volgende week is er inhaal en beker).

En in ieder geval tijd om de wonden te likken en geblesseerde spelers als Johan Gerlach, Frank Teunissen en Mark Oldenburger weer fit te laten worden.

Zoals gezegd begon EBOH te slap aan de wedstrijd en werden de gemaakte afspraken niet nagekomen. Herovina was de baas op het middenveld en schakelde regelmatig de gevaarlijke en beste Herovina spelers Jeffrey van der Meijden en Kevin Steenbruggen op de vleugels in. Zij kregen ook alle ruimte om hun acties te maken en het was aan Marlon Huijser te danken dat de schade voor de rust tot 1 treffer beperkt bleef. Hij moest alleen het antwoord schuldig blijven op een fraai afstandsschot van Jeffrey van der Meijden. René Ebbers greep in de rust in. Alen Sirovica en Nick Gemser werden opgeofferd voor Sebastiaan Bekkers en Melvin Boer, die eindelijk zijn eerste meters mocht gaan maken.
De start was niet goed. Jeffrey van der Meijden legde een vrije trap op het hoofd van Kevin Steenbruggen, die tussen 3 man in op zijn gemak de 2-0 kon binnenkoppen. Direct daarna volgde de uitsluiting van Gijs Bregman en leek de wedstrijd gespeeld. Dat was niet het geval, want EBOH ging met 10 beter spelen dan met 11 en zette Herovina de duimschroeven aan, waardoor het toch nog spannend werd. Herovina profiteerde niet van de geboden ruimte en als het in de buurt van de EBOH goal kwam, was daar altijd nog Marlon Huijser, die alles pakte wat hij pakken kon.
De aansluiter van Patrick Welts na een schot van Leroy Verkerk werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar een mooie combinatie door het midden met een handige assist van Remy Holster op Ricardo van Yperen betekende wel de 1-2. Ricardo stifte de bal over Wilco de Leeuw in de goal.
EBOH ging aan de gelijkmaker ruiken.
Melvin Boer zette Jordi van Dyck nog schuin voor keeper Wilco de Leeuw, maar deze kon redding brengen. Met kunst en vliegwerk bleef Herovina op de been. Tot de uitsluiting van Patrick Welts. Toen was het definitief over en sluiten.~P1100276

Het al enige tijd ongeslagen thuisrecord bleef voor Herovina daarmee overeind. Het kreeg wel het eerste doelpunt tegen op sportpark de Bok in dit seizoen incl. voorbereiding en beker. Een schrale troost. Toch nog iets positiefs ?. Jawel de terugkeer van Melvin de Boer en zijn strakke inspeelpass. Een voorbeeld voor de rest van de ploeg.

Herovina – EBOH                             2-1


’24       Jeffrey van der Meijden      1-0
’46       Kevin Steenbruggen           2-0
’73       Ricardo van Yperen             2-1

Foto’s hier