EBOH haalt uit

Na de krappe 1-0 overwinning van vorige week tegen MVV stond de uitwedstrijd in en tegen Vuren op het programma. Vooraf was er wat onduidelijkheid. Was Vuren nou een mede-promovendus, nadat zij vorig jaar als zesde waren geëindigd en via de play-offs waren gepromoveerd of speelden ze nu al twee jaar in de derde klasse. Het tweede bleek het geval, maar dat was vandaag op het veld niet terug te zien. Na een valse start trok EBOH ruimschoots aan het langste eind. Eindstand, een monsterlijke 2-7!

Vuren – EBOH : 2 – 7
Doelpuntenmakers: Mo Salman 3x, Sebastian Bekkers, Patrick Bijl, Bas van Oosterhout en Sietse Schuurman

Allereerst vanwege de afwezigheid van vaste vlagger Berry, was Baris invalvlagger. Dat deed hij meer dan behoorlijk. De selectie en begeleiding is Baris zeer dankbaar dat hij het voorbeeld gaf waar de club voor staat, Eendracht.

Nog voor de wedstrijd begon kreeg de uitploeg wat inzicht in het spelsysteem van Vuren. Marc en Shqipron zouden worden aangepakt. En ook meende Vuren dat EBOH met een bonkige spits zou spelen. Gezien de gemiddelde lengte bij Vuren van 1m90 kunnen we ons afvragen wat ze verstaan onder een bonkige spits en wat ze gedacht moesten hebben toen Sebastian Bekkers als spits aan de aftrap verscheen.

De wedstrijd begon niet zo denderend als bedoeld. EBOH was duidelijk zoekende naar de manier waarop zij het ver ingezakte Vuren moesten bestrijden. En in de eerste tien minuten leek Vuren dan ook wat gevaarlijker dan de Dordtenaren. Uiteindelijk was het keeper Joey die onbedoeld de boel wakker schudde. De bal belandde bij EBOH achterin de rechterhoek. Joey had zijn doel verlaten om de bal weg te werken, maar leverde uiteindelijk bij de tegenstander in. Die rondde direct af vanaf de zijkant. 0-1. Lang werd er niet getreurd, want een minuut later werd een corner vanaf rechts door Mo Salman binnengetikt. 1-1. En de wedstrijd was begonnen.

Er volgde wat kansjes over en weer. En Joey maakte zijn fout bij de 0-1 goed met een aantal goede reddingen. Uiteindelijk volgde na ruim een half uur de bevrijding. Vanuit een voorzet van Ronald vanaf rechts, maakte Mo zijn tweede van de middag en bracht zodoende EBOH op voorsprong. Een minuutje later kreeg Mo weer een kans, maar dit keer werd hij in de zestien onderuit getrokken, de scheids deed niets. Drie minuten later was dat een ander verhaal toen Mo via de linkerkant het strafschopgebied binnendrong, lichtjes uit balans werd gebracht en viel. Dit keer wel een penalty. Een penalty die door Sebas koel werd afgemaakt. 1-3.

Voor rust kregen de Dordtenaren nog een lichte domper te verwerken toen Marc de wedstrijd werd uitgeschopt. Eerder hadden Sebas en Ronald beiden al een aanslag te verwerken gekregen. Het leverde een gele kaart op voor Vuren. Marc moest naar de kant, voor hem in de plaats kwam Patrick. Die overigens koud in het veld, ook een gele kaart ontving.

De ruststand bleef steken op 1-3. In de rust meldde de scheidsrechter zich bij de kleedkamer van EBOH. De scheidsrechter meende dat de papieren van EBOH niet in orde waren en dat men een spelerspas was vergeten. Dat bleek in werkelijkheid niet zo te zijn, daar bood hij na de wedstrijd zijn excuses voor aan. Klasse, dat doet helaas tegenwoordig ook niet iedereen.

De tweede helft was net gestart, toen EBOH de volgende penalty kreeg. Nadat Sebas in het centrum was aangespeeld en op een semi-leeg doel schoot (de keeper was al geklopt), maakte een verdediger van Vuren hands en voorkwam op die wijze een goal. De tweede penalty werd weer door Sebas genomen, maar helaas dit keer met minder succes. De keeper van Vuren redde. Daarbij blesseerde hij overigens zichzelf lichtjes.

Even zakte EBOH in en het scenario van vorige week leek zich even te herhalen. Redelijk spelen, overtalsituatie en het vervolgens lastig krijgen. Ondertussen kwam Sietse in de ploeg voor William. Gelukkig bleef EBOH wel kansen creëren. En in de 65e minuut stuurde Patrick, Mo alleen op de doelman af. Die rondde af en maakte zo zijn derde treffer. 1-4. Bas van Oosterhout verving vervolgens Sebas.

Niet veel later werd de marge vergroot. Een vrije trap, randje zestien, werd door Patrick hard in de linkerbenedenhoek geschoten. 1-5. Daarmee leek de wedstrijd definitief te zijn gespeeld. EBOH werd was nonchalant en gaf zelfs een onnodig tegentreffer weg. Na een redding van Joey scoorde Vuren via een rebound in het centrum.

Na schoten van Mo en Sietse was het uiteindelijk weer raak voor de rood-zwarten. Ronald zette weer goed voor en invaller Bas rondde met een ware Bep Bakhuys kopbal af. 2-6. Nadat Bas nog een kopkans mistte uit een voorzet van Sietse, werd uiteindelijk de eindstand van 2-7 op het bord gebracht door Sietse. Die rondde een steekpass van Bas knap af.

Door de grote uitslag van vanmiddag, mag EBOH zich in ieder geval deze speelronde op basis van doelsaldo even koploper noemen. En dat is een leuke prestatie voor de ploeg die vorig jaar nog uitkwam in de vierde klasse.